3 mai 2024
Probleme, azi-noapte, pentru un şofer din Aninoasa

Probleme, azi-noapte, pentru un şofer din Aninoasa

Acțiuni desfășurate de polițiștii dâmbovițeni pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice din județ

La data de 5 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat activitățile pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, combaterea infracționalității și asigurarea unui climat de ordine publică.

Astfel, în cadrul acțiunilor desfășurate, au fost legitimate 221 de persoane, controlate 137 de autovehicule și testați 89 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 190 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 75.360 de lei.

De asemenea, polițiștii au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, fiind instituite 15 filtre pe raza întregului județ. În urma controalelor din trafic, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut 28 de permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Exemple:

Ieri, 5 ianuarie a.c., în jurul orei 15:53, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier sau oprit pentru control pe DN 71, în localitatea Viforâta, un autoturism condus de către un bărbat de 32 de ani, din Pucioasa. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Totodată, în cursul serii de astăzi, în jurul orei 00:02, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au depistat în trafic pe drumul național 71, în Aninoasa, un bărbat de 27 de ani, din localitate, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive. Conducătorul auto a fost testat pentru depistarea consumului unor substanțe psihoactive, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a unor substanțe interzise în organism, fapt pentru care acesta a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și încălcarea prevederilor.

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial