1 mai 2024
Mihai Trifan şi sutele de milioane DE LA STAT!

Mihai Trifan şi sutele de milioane DE LA STAT!

❚ Consiliul de Administraţie al SC Lucrări, Drumuri şi Poduri Dâmboviţa, instituţie subordonată CJD, l-a îndepărtat pe Trifan din funcţia de consilier al fostului director Radu Panţu, pentru care încasa un salariu lunar de 5.800 lei (!)

❚ “Curtea de Conturi a constatat că acest post de consilier nu exista în grila de salarizare, astfel că banii au fost acordaţi în neconcordanţă cu legea, astfel că s-au dispus măsuri de recuperare a prejudiciului îndreptate împotriva domnului Trifan, în valoare aproximativă de 70.000 lei”, au fost informaţiile oferite de noul director al SC LDP Dâmboviţa, Alin Manole

❚ Chiar dacă a anunţat că şi-a înaintat demisia din toate funcţiile avute, pentru a rămâne preşedinte la Chindia, Trifan este în continuare vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Dâmboviţa

❚ La o lună după ce PDL-istul Florin Popescu a pierdut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Trifan a rămas şi el fără cea de şef al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), de unde ridica venituri anuale de 50.000 lei

❚ “Sper ca domnul Ioan Marinescu să facă treabă bună la ATOP şi să nu ia obiceiurile proaste ale predecesorului său Trifan, care a transformat instituţia într-o sinecură (funcţie bine remunerată fără a face nimic sau aproape nimic – conform DEX) personală”, am preluat declaraţia oferită de preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, în luna iulie a anului 2012

❚ Conform ultimelor declaraţii de avere şi de interese ale lui Mihai Trifan (asta în cazul în care a declarat tot), oferite în luna iulie 2012, preşedintele Chindiei nu este nici pe departe un om sărac, deţinând mai multe terenuri terenuri, trei apartamente, investiţii bancare, iar veniturile sale anuale se ridică la 85.019 lei (7.084 lei lunar)

❚ În vremea guvernării PDL la nivel local, firma PROGABI TRANSPORT SRL, care aparţine fiicei lui Trifan, s-a ales cu peste 10 miliarde lei vechi din contracte cu Primăria Târgovişte, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa

PDL-istul Mihai Trifan ne-a transmis săptămâna trecută că şi-a înaintat demisia din toate funcţiile avute, pentru a rămâne preşedinte la Chindia Târgovişte. Evident că nu l-am crezut şi am demarat câteva investigaţii, astfel că nu am descoperit nici o demisie depusă de Trifan în ultima perioadă. Dimpotrivă, Consiliul de Administraţie al SC Lucrări, Drumuri şi Poduri Dâmboviţa, instituţie subordonată CJD, l-a îndepărtat din funcţia de consilier al fostului director Radu Panţu, pentru care încasa un salariu lunar de 5.800 lei (!).

“În urma unui control al Curţii de Conturi, început în luna septembrie a anului trecut, s-a constatat că domnul Trifan avea un salariu mai mare chiar şi decât al directorului general pe care îl consilia, mai precis 5.800 lei. Tot Curtea de Conturi a constatat că acest post de consilier nu exista în grila de salarizare, astfel că banii au fost acordaţi în neconcordanţă cu legea. Adunarea Generală a Asociaţilor şi Consiliul de Administraţie l-au retras în decembrie 2012 pe domnul Trifan din această funcţie şi i s-a propus să devină şef de echipă. S-au dispus măsuri de recuperare a prejudiciului îndreptate împotriva dânsului, în valoare aproximativă de 70.000 lei. Domnul Trifan şi-a înaintat concediu de odihnă, apoi concediu medical şi a anunţat verbal că îşi înaintează demisia, însă până acum nu a făcut-o în scris”, au fost informaţiile oferite de noul director al SC LDP Dâmboviţa, Alin Manole.

Chiar dacă a primit o lovitură grea de la USL, Trifan nu moare de foame, fiind şi vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Dâmboviţa.

“În urmă cu doi ani, domnul Trifan a fost ales vicepreşedinte de către Consiliul de Conducere, însă nu este salariatul nostru. Primeşte doar o indemnizaţie de şedinţă, de câteva sute de lei, iar asta se întâmplă de două ori pe an”, ne-a transmis directorul CCI Dâmboviţa, Gelu Rusescu.

Deci Trifan nu şi-a înaintat demisia nici de aici. Cu toate că veniturile sale ca vicepreşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie nu sunt foarte mari, funcţia pe care o deţine este una grea, având avantajele ei.

A zburat şi de la ATOP, unde câştiga 500 de milioane anual

La o lună după ce PDL-istul Florin Popescu a pierdut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Trifan a rămas şi el fără cea de şef al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), unde a fost înlocuit cu Ioan Marinescu, acum vicepreşedinte al CJD.

“Sper ca domnul Marinescu să facă treabă bună şi să nu ia obiceiurile proaste ale predecesorului său, care a transformat instituţia într-o sinecură (funcţie bine remunerată fără a face nimic sau aproape nimic – conform DEX) personală. Nu mi se pare corect să te pontezi şapte şedinţe într-o lună şi nici să obţii de la ATOP venituri anuale de 500 milioane de lei, cum a făcut domnul Trifan”, am preluat declaraţia oferită de preşedintele CJD, Adrian Ţuţuianu, în luna iulie a anului 2012.

În aceste condiţii, a surprins pe mulţi când la jumătatea lunii septembrie, Trifan a fost desemnat ca reprezentant al CJD la clubul Chindia. După marele scandal izbucnit ca urmare a anchetei publicată în “Jurnal de Dâmboviţa”, când am descoperit că 17 tineri jucători au fost transferaţi fără ştirea asociaţilor de la Chindia la Şcoala de Fotbal Gică Popescu, Adunarea Generală a Asociaţilor a schimbat conducerea clubului, iar Trifan a devenit preşedinte executiv, cu drept de semnătură.

În loc să o demită pe economista Gabriela Grigore, care a contribuit la înstrăinarea celor 17 jucători, a devenit mâna lui dreaptă la club, având şi ea drept de semnătură. Nu a intervenit nici să oprească atacurile mediatice ale ofiţerului de presă Gabriel Bengea, îndreptate împotriva noastră şi a anunţat că nu va opera nici o modificare la clubul devenit reduta PDL.

“Nu mai e nici un PDL-ist la club, toţi sunt cu Ţuţuianu, doar el le dă să mănânce”, încearcă cu disperare să salveze oamenii de la Chindia ai partidului decăzut.

Ce caută la Chindia, domnule Ţuţuianu?

Cum i-am solicitat să intervină cu măsuri asupra celor care au “prăduit” clubul Chindia vara trecută cu 17 jucători sub 20 de ani şi să apere cu adevărat interesele CJD, care l-a numit ca reprezentant aici (el spune că a fost rugat să accepte funcţia), Trifan a început să ne ia de duşmani.

La ultima şedinţă a CJD şi-a pierdut cumpătul chiar în faţa preşedintelui Adrian Ţuţuianu, aruncându-ne ameninţări şi jigniri grele. “Te dau afară din judeţ!” sau “Du-te dracu de ţigan!” sunt doar câteva, şocând asistenţa formată din consilieri, jurnalişti sau angajaţi ai CJD. Ulterior, proiectul legat de finanţarea clubului Chindia pe parcursul anului 2013 a fost amânat, spre disperarea lui Trifan, conştient că echipa are nevoie urgentă de bani, dar şi datorii importante.

Între timp, a crescut numărul celor nemulţumiţi de numirea lui Mihai Trifan ca preşedinte la Chindia şi ca reprezentant al CJD aici, în special la nivel de USL. Preşedintele Adrian Ţuţuianu a înţeles că oamenii care au votat masiv schimbarea politică vor să vadă cu adevărat schimbări, astfel că zilele trecute a promis public că nu va mai rămâne în funcţii nici un PDL-ist. Să sperăm că nu va ocoli clubul Chindia, devenit reduta PDL şi condus de PDL-işti, precum Mihai Trifan şi Ciprian Prisăcaru.

E putred de bogat

Conform ultimelor declaraţii de avere şi de interese ale lui Mihai Trifan (asta în cazul în care a declarat tot), oferite în luna iulie 2012, preşedintele Chindiei nu este nici pe departe un om sărac, aşa că nu-l deranjează că va primi de la club doar o indemnizaţie de 500 lei (sperăm să fie doar atât). Omul are un teren agricol moştenit la Ulmi şi altul intravilan cumpărat tot aici, fond forestier pe raza localităţii Ocniţa, dar şi extravilan la Moroeni.

Deţine trei apartamente, în Bucureşti, la Târgovişte şi la Ulmi, iar în urmă cu doi ani a vândut o pădure în Prahova, la Bunghez, cu 43.000 lei. Are fonduri de investiţii sau echivalente în valoare de 180.000 lei la Raiffeissen Bank, plus venituri anuale de 85.019 lei (7.084 lei lunar), ale soţiei cifrându-se la “numai” 53.496 lei. Conform celor declarate de Adrian Ţuţuianu şi Alin Manole, Trifan ar fi câştigat lunar 100 de milioane vechi numai de la ATOP şi LDP, adică undeva la 1,2 miliarde anual, cu mult peste veniturile declarate de Trifan.

Mai apare ca asociat sau acţionar la SC Mobilis SRL Târgovişte, SC Complis SRL Târgovişte, SC Belladona SRL Târgovişte şi Contri SRL Târgovişte, însă probabil aici e posibil să fie o greşeală. De exemplu, verificând acţionarii Farmaciei Belladona, o regăsim doar pe soţia sa, Sevasta.

“Jurnal de Dâmboviţa” a publicat anul trecut, în luna mai, un articol despre firma PROGABI TRANSPORT SRL, înfiinţată în 2004 de fiica lui Trifan, Gabriela Doina Gâdiuţă, şi asociată ani buni cu firma PROCOR, deţinută pe atunci de familia Florin Popescu. În vremea guvernării PDL la nivel local, PROGABI s-a ales cu peste 10 miliarde lei vechi din contracte cu Primăria Târgovişte, prin Direcţia de Asistenţă Socială şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

În condiţiile date, nu mai miră pe nimeni dacă Trifan menţine în funcţii toţi PDL-iştii de la clubul Chindia sau de ce nu ia măsuri împotriva celor care l-au “prăduit”. La final, aceeaşi întrebare. Ale cui interese le reprezintă Mihai Trifan la clubul Chindia?

P.S. Mihai Trifan nu a răspuns apelurilor noastre telefonice, fiind foarte interesaţi să-i aflăm replicile.

Costin Mihai

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial