21 mai 2024
RUŞINE, DOMNU’ TRIFAN! “O să te dau afară din judeţ!” ; “Du-te dracu’ de ţigan!”

RUŞINE, DOMNU’ TRIFAN! “O să te dau afară din judeţ!” ; “Du-te dracu’ de ţigan!”

❚ “O să te dau afară din judeţ!” sau “Du-te dracu de ţigan!” sunt doar câteva din replicile şocante ale PDL-istului Trifan, de faţă cu numeroşi martori ❚ Proiectul de hotărâre prin care urma ca CJD să aprobe sprijin financiar clubului Chindia a fost amânat, la propunerea lui Adrian Ţuţuianu, după ce Trifan şi ceilalţi PDL-işti au refuzat fără nici un motiv să voteze anumite proiecte culturale ❚ Numeroasele transferuri efectuate de Chindia anul trecut, în special pe ruta Şcoala de Fotbal Gică Popescu şi retur, au aruncat clubul în cheltuieli foarte mari, adică 117.631 lei pe parcursul anului 2012, reprezentând legitimări de jucători, vize, transferuri şi cartonaşe ❚ Exagerate sunt şi cheltuielile atrase de combustibilul cu care au fost alimentate anul trecut maşinile de tuns iarba sau utilajele de nivelat terenul, însumând 18.945,85 lei, adică peste trei tone de benzină

Trec pe lângă preşedintele Chindiei, PDL-istul Mihai Trifan, care se întreţine cu directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, Gheorghe Popescu. “Nu am ce vorbi cu tine!”, îmi transmite răutăcios reprezentantul CJD la Chindia. “Am înţeles că l-aţi dat afară pe ofiţerul de presă Gabriel Bengea?”, îl întreb direct, încercând să verific o informaţie primită cu puţin timp înainte. “O să te dau pe tine afară din judeţ!”, sună o ameninţare şocantă, care îmi plesneşte timpanul, mai să leşin de frică.

Încremenesc până şi oamenii care sunt pe hol, încremeneşte şi directorul Popescu, sunt şocaţi până şi cei care asigură paza. Trifan continuă să mă ameninţe cu datul afară, de parcă aş fi proprietatea lui personală, salariatul lui sau sluga lui. Adică mă dă afară din judeţul în care m-am născut şi în care trăiesc de 35 de ani un om care am înţeles că a venit aici de prin Moldova şi căruia îi plătesc inclusiv eu, ca dâmboviţean, indemnizaţia de consilier judeţean.

Făcut “ţigan” de faţă cu domnul preşedinte Ţuţuianu!

Între timp apare şi preşedintele CJD, căruia îi transmit indignarea că un consilier judeţean, reprezentantul instituţiei la clubul Chindia, m-a ameninţat cu evacuarea din judeţul pe care chiar Adrian Ţuţuianu îl conduce. Trifan nu recunoaşte nimic, dar sunt martori, însă până la urmă cedează la reproşurile aduse de preşedintele CJD şi continuă să mă jignească.

Mă înjură ca la uşa cortului, mă face “ţigan”, de faţa cu Ţuţuianu, cu mai mulţi consilieri, jurnalişti sau salariaţi ai instituţiei. “Nici pe timpul lui Florin Popescu nu mi-a fost dat să trăiesc asemenea ameninţări şi insulte într-un spaţiu public. E prea mult, mult prea mult!”, i-o spun sec preşedintelui Ţuţuianu. Asistenţa e realmente şocată, iar colegul Mihai Eremia, corespondentul local al Antenelor, îmi sare în apărare. Reuşesc să mă calmez, mai vin spre mine câţiva cunoscuţi pentru a-şi exprima indignarea, iar evenimentul se discută intens, pe grupuri.

CJD a amânat finanţarea către Chindia

Începe şedinţa, iar consilierul USL, Sache Neculăescu, propune ca punctul 9, privind sprijinul financiar către Chindia, să fie dezbătut ultimul. Se opun cei de la PDL, dar sunt în minoritate, aşa că aştept, oricum nu e o pierdere de timp să asişti la asemenea şedinţe, ba chiar o recomand tuturor. Proiectele trec toate, mai puţin cele legate de desfiinţarea Centrului Judeţean de Cultură. Se opun cei de la PDL, deci şi Mihai Trifan. Nu trece, în mod firesc, nici proiectul legat de finanţarea Chindiei, preşedintele Ţuţuianu propunând amânarea proiectului.

Apoi a venit rândul celor de la USL să-i întoarcă spatele lui Trifan, preşedintele Chindiei, în timp ce PDL-iştii săi nu l-au mai putut ajuta. “Până pe 20 februarie trebuie să înscriem echipa”, nu se lasă Trifan. “Vorbiţi cu ceilalţi asociaţi!”, i-o retează scurt preşedintele Ţuţuianu. Fără sprijinul CJD, Chindia va agoniza, mai ales că nici la CLM nu sunt şanse prea mari, dacă şi acolo USL îl va pasa pe PDL-istul Trifan. Mai rămâne UVT, însă aici sunt probleme şi mai crunte, instituţia având conturile blocate. Ar mai fi şi Pimen GP SRL, adică Gică Popescu, numai că el a renunţat la suma cu care susţine că a creditat clubul, pe care a transformat-o în cotizaţie, deci nu mai vine cu bani. Cel puţin teoretic.

Peste trei tone de benzină consumate pentru tunsul ierbii şi tasarea terenului!

Numeroasele transferuri efectuate de Chindia anul trecut, în special pe ruta Şcoala de Fotbal Gică Popescu şi retur, au aruncat clubul în cheltuieli foarte mari, având şi acum datorii importante către FRF. Practic, legitimările de jucători, vizele, transferurile şi cartona şele au costat Chindia în 2012 nu mai puţin de 117.631 lei, o sumă exagerată.

Dacă gruparea târgovişteană nu va stinge datoria către federaţie până pe 20 februarie, lucrurile se complică serios. Mai mult, ieri ar fi trebuit ca CJD să aprobe şi organigrama clubului, încărcată cu PDL-işti, însă nici acest aspect nu a mai fost luat în seamă. Menţinând pe posturi oamenii partidului din care face parte, Trifan riscă foarte mult, inclusiv să piardă sprijinul CJD.

Exagerate sunt şi cheltuielile atrase de benzina cu care au fost alimentate maşinile de tuns iarba sau utilajele de nivelat terenul de pe “Eugen Popescu”, însumând anul trecut 18.945 lei. Concret, au trebuit peste trei tone de benzină pentru a tunde şi nivela gazonul în anul 2012 (!!!). O spun documentele, iar totul a fost suportat din bani publici.

P.S. Nivelul şocant al ameninţărilor şi jignirilor aduse de consilierul judeţean PDL, Mihai Trifan, în prezenţa mai multor martori, inclusiv a preşedintelui Adrian Ţuţuianu, mă obligă să mă adresez organelor în drept. Voi înainta o sesizare inclusiv către preşedintele CJD, care ar trebui să sancţioneze asemenea comportamente ale unui consilier în instituţia pe care o conduce. Bănuiesc că la nivel de CJD există şi o comisie de etică, oricum, s-au depăşit cu mult anumite limite. În plus, SOLICITÃM DEMISIA LUI MIHAI TRIFAN, ATÂT DIN CJD, CÂT ŞI DE LA CHINDIA!

Costin Mihai

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial