20 aprilie 2024
Liderul PSD Corneliu Ştefan le dezvăluie primarilor noi oportunităţi pentru accesarea de fonduri europene!

Liderul PSD Corneliu Ştefan le dezvăluie primarilor noi oportunităţi pentru accesarea de fonduri europene!

cstefanVicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Corneliu Stefan, îi îndeamnă pe edilii dâmboviţeni să nu piardă timpul şi să atragă bani europeni!

Liderul social-democrat a făcut declaraţii despre Programul Operaţional Regional 2014-2020, pentru Axa Prioritară de Investiţii 3.1 Operaţiunea A – Clădiri Rezidenţiale şi Axa Prioritară de Investiţii 5.1 – Conservarea, Protejarea, Promovarea şi Dezvoltarea Patrimoniului Natural şi Cultural, pentru care au fost lansate Ghidurile de finanţare.

„Cu ajutorul priorităţii 3.1 se pot reabilita termic blocurile, se poate reabilita și moderniza instalaţia de distribuţie a agentului termic.

De asemenea, se pot repara/înlocui centralele termice de bloc/scară, se pot achiziționa și instala sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile: panouri solare termice şi panouri solare electrice. Vă spun că este o şansă mare pe care municipiile Târgovişte şi Moreni şi oraşele Fieni, Pucioasa, Răcari, Găeşti şi Titu nu trebuie să o rateze.

Cealaltă oportunitate de finanţare, Axa 5.1, va contribui la dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural. Având în vedere trecutul puternic încărcat de istorie pe care îl are judeţul Dâmboviţa, această şansă trebuie fructificată la maxim.

Se pot restaura, consolida, proteja şi conserva monumentele istorice ale judeţului Dâmboviţa, atât din mediul urban cât şi din mediul rural”, a precizat Corneliu Ştefan.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial