1 mai 2024
Răzvad – Spătaru, în război cu leneşii! Au renunţat la ajutorul social pentru că puneau osul la treabă!

Răzvad – Spătaru, în război cu leneşii! Au renunţat la ajutorul social pentru că puneau osul la treabă!

primaria-razvad„Am început să facem curat în comună, sunt lucruri mărunte, dar care trebuiesc făcute… Am căutat să-i punem la treabă pe cei de la 416 şi să ştiţi că deja o parte dintre ei au renunţat, au venit şi au spus să nu ne supărăm, dar nu mai vor să muncească, nu mai vor ajutor social.

A trebuit să achiziţionez câteva ustensile, a trebuit să cumpăr câteva lucruri cu care să-i pun la treabă. Am făcut lucrul acesta şi deja am pornit prin comună să curăţăm şanţurile, să curăţăm proprietăţile care nu sunt locuite, să facem un lucru care nu necesită foarte multă investiţie, dar este un lucru de bun simţ…

Fac acum un apel către cetăţeni ca măcar de acum înainte să poată să menţină curăţenia pe care noi încercăm să o facem. Avem 94 de dosare la acordarea ajutorului social conform Legii 416. La chemarea la muncă au venit aproape toţi, au venit pentru că ei ştiu că sunt persoană care vrea să facă treabă, dar deja avem vreo trei dosare ale unor persoane care au anunţat că renunţă pentru că este mult de muncă.

Decât să muncească în folosul comunităţii au ales să renunţe la ajutorul social. Pentru o comună cu peste 9000 de locuitori nu sunt foarte multe dosare de ajutor social, vorbesc de cei care sunt activi şi vin să presteze muncă în folosul comunităţii pentru că sunt şi persoane care au copii mici, au scutiri medicale şi nu vin să muncească pentru că legislaţia le permite acest lucru.

Cei care nu prestează muncă sunt aproape 200 de persoane, care primesc ajutor social. Oamenii au ales să renunţe la bani decât să facă treabă, lucru care pe mine m-a bucurat, măcar au fost sinceri şi nu a fost nevoie să tragem de ei ca să muncească.

Am şi tăiat o serie de ajutoare sociale celor care nu au răspuns sub nicio formă solicitărilor noastre, au vrut doar să fie prezenţi la activităţi, nu şi să muncească”, a declarat primarul localităţii Răzvad, Emanuel Spătaru.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial