29 martie 2024

ÎPS Nifon, arhiepiscopul Târgoviștei, mesaj de îngrijorare privind jocurile pe internet

www.mariusbuga.ro_images_internetMesajul Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON

pentru conștientizarea și prevenirea

pericolelor legate de utilizarea tehnologiei virtuale

 

Cu deosebită grijă, vă adresez, astăzi, îndemnul la a privi, cu sporită responsabilitate și preocupare spre educația fiilor și a fiicelor din familiile ce trăiesc în Eparhia noastră, pentru a le oferi o atentă, înțeleaptă și conștientă îndrumare, o continuă comunicare, precum și o necesară și profundă comuniune.
Noile mijloace de comunicare socială, ca rod al creativității umane, inspirate de harul dumnezeiesc, oferă societății noastre deosebite oportunități de dezvoltare, de apropiere între oameni și de creștere a comunicării și a comuniunii umane. Totuși, cu deosebită mâhnire și tristețe, constatăm că, uneori, aceste mijloace sunt utilizate împotriva ființei umane, pentru a-i limita libertatea, a-i restrânge posibilitățile de exprimare creatoare și a o distruge chiar. Observăm că există semeni ai noștri preocupați, nu așa cum ar fi firesc de educație și comunicarea fructuoasă dintre oameni, ci de înrobirea și distrugerea ființei umane, chiar a copiilor care cad cel mai des victime acestor ignoranți traficanți ai răului și ai întunericului. Din nefericire, un astfel de caz este cel legat de sinuciderea recentă unui copil dintr-o localitate a județului nostru, în urma participării la jocul numit Balena albastră, moment ce a adus multă suferință și tristețe familiei și comunității respective, prilej cu care îi încredințăm de solidaritatea și compasiunea noastră. De asemenea, trebuie spus că există și alte astfel de jocuri nocive de care trebuie să-i ferim pe copiii noștri, prin împreuna colaborare dintre Familie, Biserică, Școală și factorii responsabili din fiecare comunitate locală.
Vă îndemn pe toți, prin intermediul slujitorilor sfintelor noastre altare, bine credincioși părinți ai copiilor din Eparhia noastră, ca împreună să oferiți mai multă atenție diverselor preocupări și nevoi ale fiilor și fiicelor voastre, încercând să vi-i apropiați, să comunicați cu ei, să-i înțelegeți, să-i ajutați să depășească inerentele obstacole și provocări ce apar în viața cotidiană, îndrumându-i cu maximă responsabilitate în cultivarea unui anturaj bun și frumos din punct de vedere moral și în utilizarea controlată și echilibrată a internetului, dăruindu-le, cu iubire și prietenie, valorile sănătoase ale Evangheliei lui Hristos și ale neamului nostru românesc.
Împărtăşindu-vă părinteşti binecuvântări, rog pe Bunul Dumnezeu, Cel Mult îndurat şi bogat în milă, să ocrotească copiii și familiile noastre, dăruindu-ne, tuturor, pace, înțelegere și dumnezeiasca Sa ocrotire!

 

† NIFON

Arhiepiscop şi Mitropolit

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial