28 aprilie 2024
Ce misiune au primit polițiștii din Dâmbovița în weekendul Floriilor

Ce misiune au primit polițiștii din Dâmbovița în weekendul Floriilor

poliSĂRBĂTOAREA FLORIILOR, ÎN SIGURANȚĂ

În weekendul Floriilor de cult Ortodox, aproape 750 de poliţişti se vor afla în stradă, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a intensificat acțiunile de prevenire a faptelor antisociale, în perioada premergătoare sărbătorilor Pascale.

În perioada 7-9 aprilie a.c., 749 de poliţişti vor acţiona în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, având ca prioritate prevenirea şi descurajarea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină rapid atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Astfel, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, poliția dâmbovițeană va organiza zilnic, în această perioadă, 92 de patrule de siguranţă publică, dintre care 89 vor fi auto.

În fiecare zi, 39 de polițiști rutieri vor fi prezenți pe principalele drumuri naționale și județene pentru prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice.

Pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri vor acționa cu autospecialele dotate cu aparatură radar.

Structurile de poliţie transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, în trenurile de călători, stațiile și triajele de cale ferată.

În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Un weekend liniștit!

parc-pol7 aprilie, Ziua Siguranței Rutiere în Săptămâna Prevenirii Criminalității

În ziua de 07 aprilie, activitățile circumscrise Săptămânii Prevenirii Criminalității au fost dedicate siguranței rutiere.

Încă de la primele ore ale dimineții, polițiștii de la rutieră și structura de prevenire a criminalității au mers în unitățile de învățământ și au susținut ore de educație rutieră.

Polițiștii le-au explicat copiilor regulile pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice fie ca pieton, fie ca biciclist.

De asemenea, școlarii au traversat străzile din preajma unității de învățământ pe marcajele pietonale sau prin locurile care permit traversarea străzii de către pietoni și au primit informații despre semnificația indicatoarelor rutiere întâlnite.

Activitățile preventive au continuat în cadrul Școlii de bicicliști, unde copiii și-au testat cunoștințele privind regulile de circulație pe care trebuie să le respecte un biciclist, echiparea corespunzătoare a bicicletei, precum și îndemânarea folosirii acesteia în parcul-școală.

Ziua siguranței rutiere s-a încheiat cu prezentarea autospecialelor poliției rutiere. La finalul activităților, copiii au primit diplome, premii și “permise de bicicliști”.

www.mariusbuga.ro_images_pistolCercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au depistat un bărbat din Târgoviște care deținea fără drept un pistol de autoapărare.

Pe numele târgovișteanului a fost întocmit un dosar penal, iar bunul descoperit a fost indisponibilizat.

 

difieni1Administratorul unei societăți comerciale, cercetat de polițiștii din Fieni

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din localitate, administrator al unei societăți comerciale.

Acesta este bănuit că ar fi folosit cu rea credință și în scop personal bunurile firmei, creând prejudicii.

În fapt, cel în cauză ar fi achiziționat în numele societății o autoutilitară pe care, ulterior,  ar fi cumpărat-o ulterior ca persoană fizică.

lemnAcțiune pe linie de silvicultură

Polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică, în colaborare cu specialiști ai Gărzii Forestiere Dâmbovița, au efectuate controale pe raza localităților Crevedia și Butimanu pe linia verificării legalității operațiunilor cu material lemnos.

Au fost verificate 4 societăți comerciale, iar în urma neregulilor descoperite, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 171/2010.

Valoarea totală  a sancțiunilor se ridică la 29.000 de lei.

Totodată, au fost confiscați aproximativ 73 mᶟ de material lemnos.

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial