17 octombrie 2021

IPJ Dâmbovița a tulburat liniștea a doi bărbați, de 53 și 60 de ani!

www.mariusbuga.ro_images_pistolsAcţiune a poliţiştilor specializaţi în domeniul armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune pe raza judeţului Dâmboviţa,  pe linia verificării respectării prevederilor legale referitoare la regimul armelor şi muniţiilor.

 

Astfel, poliţiştii au descoperit la domiciliile a doi bărbaţi, de 53 şi 60 de ani, arme letale şi neletale supuse autorizării.

 

În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că, deşi valabilitatea permiselor  de arme era expirată, aceştia nu le-au predat la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

 

Pe numele bărbaţilor, s-au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii prev. şi ped. de art. 342 alin. 6 din Codul Penal, respectiv de „nedepunere a armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă”, iar bunurile depistate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

De asemenea, faţă de aceştia s-a luat măsura complementară a anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor.

 

Alţi doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional în conformitate cu prevederile Legii 295/2004 întrucât nu depozitau armele în condiţii de securitate, dispunându-se şi anularea dreptului de deţinere, port şi folosire de arme letale şi neletale supuse autorizării.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial