2 mai 2024
Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătăţii. “Rezultatele ei de până acum spun totul”

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătăţii. “Rezultatele ei de până acum spun totul”

“Mesajul meu scurt pentru vechea clasă politică ce jubila pe holurile Parlamentului, nu mai departe de săptămâna trecută, odată cu demiterea lui Vlad Voiculescu: reforma în sănătate continuă, iar Ministerul Sănătății rămâne pe mâini bune!

Ioana Mihăilă este noua propunere a USR PLUS pentru Ministerul Sănătății, iar rezultatele ei de până acum spun totul: de profesie medic primar endocrinolog și antreprenor de succes în domeniul medical, Ioana a pornit de la zero un mic cabinet medical care s-a transformat în doar câțiva ani într-o clinică de specialitate cu zeci de angajați, implicați în tratarea pacienților din Bihor și care furnizează servicii medicale de o calitate evaluată la superlativ de către insitutțiile de specialitate.

Absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj Napoca, dr. Ioana Mihăilă nu doar că s-a clasat între primii 100 de candidați din România la examenul național de rezidențiat dar a și promovat cu nota 10 examenul pentru obținerea gradului de medic primar.

În plus, a coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din județul Bihor, iar în ultimul an a activat în cadrul Ministerului Sănătății, îndeplinind rolul de Secretar de Stat, coordonând activitățile de gestionare a investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență, cea mai importantă oportunitate de investiție în infrastructură de sănătate a României.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu” – dr. Ioana Mihăilă.

Îți doresc mult succes, Ioana, și știu că proiectele începute în acest an vor continua!”, a transmis deputatul Daniel Blaga, liderul USRPLUS Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial