25 aprilie 2024

IMPORTANT! Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, amănunte în scandalul apei de la Pucioasa!

dspCOMUNICAT DE PRESA

Directia de Sanatate Publica informeaza populatia din localitatile Pucioasa, Branesti, Vulcana Bai, Vulcana Pandele si Doicesti cu privire la riscul aparitiei de imbolnavire de cauza digestiva in relatie cu consumul de apa potabila din ultimele zile si recomanda prezentarea la unitatile medicale  din zona (cabinetele medicilor de familie, spitale) in cazul aparitiei primelor semne de boala digestiva.

Mentionam ca alimentarea cu apa potabila a fost sistata, apa nemaifiind sigura pentru consum datorita aparitiei unui risc microbiologic (Clostridium perfringens) la iesire din statia de tratare, fara modificarea calitatii apei in reteaua de distributie.

Pentru a preveni aparitia oricarui risc de sanatate publica si aplicand principiul precautiei, D.S.P.Dambovita a fost de acord cu decizia Companiei de Apa Targoviste de a sista furnizarea apei  si va lua toate masurile  pentru supravegherea si controlul acestui risc microbiologic.

In continuare, Directia de Sanatate Publica Dambovita va monitoriza permanent masurile intreprinse de Compania de Apa Targoviste pentru remedierea acestei situatii.

Va avertizam sa nu mai consumati ultimele cantitati de apa ramase pe retea, in acest moment.

Avertizam unitatile spitalicesti sa dea in consum apa pentru baut, din rezervoarele de inmagazinare, numai dupa fierbere si racire.

Pana in acest moment nu ne-au fost semnalate cazuri de imbolnaviri prin boala diareica acuta sau alta simptomatologie digestiva.

 

 

 

Director executiv,

Dr. Sorin Stoica

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial