28 martie 2024

O femeie a fost jefuită de doi falşi angajaţi ai Electrica

jaft4Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița atrage atenția cetățenilor, îndeosebi celor vârstnici:

Atenţie la persoanele cărora le permiteţi accesul în locuinţă!

Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane străine care se recomandă de la diverse instituţii (asistenți sociali, electrica, cablu, telefonie, etc.) nu le permiteţi accesul în locuinţă până nu verificaţi dacă a fost solicitat serviciul acestora, la instituţia unde acestea pretind că lucrează.

De asemenea, este necesar să le solicitați și verificați legitimația de serviciu.

Nu permiteţi accesul în casă persoanelor necunoscute care vă oferă diverse produse sau promoţii atrăgătoare.

Dacă din diferite motive aţi primit în casă persoane străine, nu le oferiți posibilitatea să afle unde păstraţi banii sau alte valori şi nu le lăsaţi fără supraveghere nici măcar pentru câteva secunde.

Manifestaţi atenţie sporită la străinii care vă abordează pe stradă sau în jurul blocului sau a locuinței, sub diferite pretexte.

Fiți prudenți și nu le oferiți detalii despre dumneavoastră sau despre vecini. Este posibil ca aceștia să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră şi să afle detalii care să le faciliteze comiterea unei infracțiuni.

Încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale acestora.

La data de 20 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.6 Poliție Rurală Moreni au fost sesizați prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112 de către o femeie, din localitatea I.L.Caragiale, cu privire la faptul că a fost înșelată și că persoane necunoscute i-au sustras bani din locuință.

Din primele cercetări polițiștii au stabilit că, în aceeași zi, la domiciliul părții vătămate s-ar fi prezentat 2 bărbați care s-ar fi recomandat a fi angajații unei societăți de furnizare a energiei electrice.

Sub pretextul restituirii a 50 de lei, bani pe care aceasta ar fi plătit în plus în luna decembrie a anului 2018, și a verificării contorului electric, bănuiții ar fi pătruns în locuința părții vătămate.

Profitând de neatenția femeii, cei în cauză ar fi sustras 2.000 de lei.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și furt.

Se desfășoară activități în vederea identificării persoanelor bănuite, tragerii lor la răspundere penală și pentru recuperarea prejudiciului.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial