21 mai 2024
Hulubeşti: Consilieri din opoziţie refuză plata lucrărilor pentru modernizarea sistemului de iluminat. Penalităţile vor fi plătite de localnici

Hulubeşti: Consilieri din opoziţie refuză plata lucrărilor pentru modernizarea sistemului de iluminat. Penalităţile vor fi plătite de localnici

Circul continuă în consiliul local Hulubești.

Ieri, după ce au lipsit la două ședințe extraordinare consecutive, consilierii opoziției au refuzat să adopte o hotărâre prin care să plătească banii pentru lucrările deja efectuate și recepționate. Banii sunt primiți deja în contul primăriei de la Administrația fondului de mediu, însă pentru a se putea face plata către prestator, este nevoie de hotărârea consiliului local.

Proiectul numit “Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public local în comuna Hulubești” a presupus înlocuirea tuturor lămpilor stradale din satele Hulubești și Măgura, cu unele noi, mai performante.

Viceprimarul Marinescu Aurel, proaspăt trecut la un alt partid, a fost primul care a luat cuvântul în privința acestui proiect, refuzând categoric plata.

Președintele de sedință, Roată Ștefan, l-a admonestat, arătându-i că acesta, în calitatea sa de viceprimar și consilier local, a votat acest proiect în 2022, iar în toamna lui 2023 a fost chiar președintele comisiei de recepție a lucrărilor, și nu a avut nicio mențiune de făcut la momentul respectiv.

Cu toate acestea, votul a fost unul negativ, liderii opoziției menționând că vor face plata după alegeri.

Ce înseamnă acest lucru pentru comuna Hulubești? În primul rand, conform oricărui contract, clauza de întârziere a plății prevede o penalizare consistentă, care poate ajunge de până la 1% din suma totală pentru fiecare zi în care plata întârzie.

Comuna Hulubești va avea de plată mai mult, iar cum suma necesară a fost deja virată în întregime de către Administrația fondului de mediu, înseamnă că penalitățile vor fi plătite din taxele și impozitele locale.

Pe scurt, cetățenii vor plăti refuzul consilierilor de a aproba plata.

O altă problemă creată este reprezentată de faptul că, printre firmele prestatoare de servicii, comuna Hulubești va figura drept rău-platnică, și nimeni nu va mai dori să preia lucrări de la cineva care întârzie plata pentru lucrările efectuate.

Astfel, se prea poate ca, în timp ce comunele vecine desfășoară ample proiecte de modernizare, în Hulubești să nu mai lucreze nimeni, de frica faptului că vor fi țepuiți.

Primarul localității, Cursureanu Ion, face un apel public, prin care solicită ca cetățenii să sancționeze drastic la urne, pe 9 iunie, astfel de comportamente.

Liviu Lazăr,

reporter special targovistenews.ro

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial