21 mai 2024
Profesori şi elevi ai Seminarului Teologic din Târgovişte, activităţi educative în Portugalia

Profesori şi elevi ai Seminarului Teologic din Târgovişte, activităţi educative în Portugalia

PROFESORI ȘI ELEVI DE LA SEMINARUL TEOLOGIC LICEAL „SF. IOAN GURĂ DE AUR” DIN TÂRGOVIȘTE ÎN MOBILITATE ERASMUS+

În perioada 21-27 aprilie 2024, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, 14 elevi de la Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, însoțiți de Pr. Director Marin Bugiulescu, Pr. Prof. Alin Pleșa și profesorii de Limba și literatura română Liana Pleșa și Florentin Gheorghe, au participat, în cadrul proiectului Erasmus+ 2023-1-RO01-KA121-SCH-0000124912, la o serie de activități cultural-educative și de management instituțional la Agrupamento de Escolas de Barcelos din Portugalia.

Activitățile de formare au vizat aspecte inovative ale implementării unui dialog intercultural bazat pe abilități de cunoaștere lingvistică, observarea unor activități moderne de predare și diverse modalități de abordare practică în relația cu elevii. Atât activitățile de tip job shadowing, cât și schimbul de experiență pentru cadrele didactice și elevi au urmărit implementarea unui demers educațional în concordanță cu metodele și mijloacele actuale de învățare.

Întrucât unele activități au fost dedicate geografiei culturale și cunoașterii istoriei și tradițiilor locale, dialogul intercultural și schimbul de idei au evidențiat atât particularitățile, cât și punctele comune specifice sistemului educațional și civilizației creștine europene.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial