28 martie 2024
FOTO/VIDEO: Încă 480 de sancțiuni aplicate de către polițiștii dâmbovițeni

FOTO/VIDEO: Încă 480 de sancțiuni aplicate de către polițiștii dâmbovițeni

În noaptea de 1 spre 2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului, prevenirea și combaterea infracțiunilor cu violență și reducerea riscului rutier.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 480 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de peste 107.000 de lei.

Dintre acestea, 425 au fost aplicate pentru încălcarea regulilor de circulație stabilite prin OUG 195/2002, iar 53 pentru încălcarea Legii 61/1991 R. Alte 2 au fost aplicate conform Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au reținut 31 de permise de conducere și au retras 18 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 1 aprilie a.c, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au oprit, pentru control, pe raza localității Vișina,un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din Petrești.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au depistat alți doi bărbați, de 42 și 67 de ani, care s-au urcat la volan, deși s-ar fi aflat sub influența alcoolului.

La testarea cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,65, respectiv 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au depistat, pe raza comunei Potlogi, un bărbat, de 25 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, deși s-ar fi aflat sub influența unor substanțe psihoactive.

În toate aceste cazuri, polițiștii au întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La data de 2 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Orașului Fieni au oprit, pentru control, pe raza localității Buciumeni, un autovehicul, condus de un bărbat de 30 de ani.

Acestuia i s-a solicitat recoltarea de mostre biologice pentru a stabili dacă se află sub influența unor substanțe psihoactive, însă a refuzat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial