28 aprilie 2024

Dâmboviţa – Ce infracţiuni au constatat poliţiştii după o razie în judeţ!

scuteraPoliţia rutieră reaminteşte cetăţenilor faptul că pentru a conduce pe drumurile publice un moped este necesar ca acesta să fie înregistrat în circulaţie, să se deţină permis de conducere categoria AM, iar vârsta minimă să fie de 16 ani împliniţi

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găești au depistat un bărbat de 39 de ani, din Costeștii din Vale, în timp ce conducea pe raza localității un moped neînregistrat.

În urma testării cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie de 0.50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

Totodată, poliţiştii au stabilit că acesta nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele lui, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de punere în circulație ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului.

De asemenea, un bărbat de 59 de ani, din Dragomirești, este cercetat pentru comiterea infracțiunii de punere în circulație oriconducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, după ce a fost depistat de polițiști în timp ce conducea pe raza municipiului Târgoviște un autoturism radiat din circulație de autoritățile din Germania.

doic1Polițiștii dâmbovițeni au aplicat aproape 800 de sancțiuni contravenționale, în urma unei acțiuni pentru prevenirea faptelor antisociale

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfăşurat o acțiune pe raza județului pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, prevenirea comerțului ilicit și reducerea riscului rutier.

Au fost verificate 1.203 persoane și au fost controlate 1.047 de autovehicule.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au constatat 4 infracţiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice şi au aplicat 770 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 165.865 de lei.

99 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 207 pentru neportul centurii de siguranţă, 11 pentru utilizarea telefonului mobil în timpul mersului fără a fi dotat cu sistem tip „mâini libere” şi 418 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost aplicate 4 amenzi pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 31 pentru încălcarea altor acte normative.

Ca măsură complementară, au fost reţinute 6 permise de conducere şi au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

COMUNICAT DE PRESĂ

 Recomandări pentru prevenirea victimizării minorilor

Dragi copii,

Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu intraţi în anturaje dubioase! Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute!

Nu primiţi nimic de la persoane necunoscute sau despre care aveţi puţine informaţii!

Evitaţi frecventarea locurilor şi mediilor unde se consumă alcool sau se practică jocuri de noroc!

Atenţie la „lumea virtuală” ! Vă recomandăm să nu oferiţi date personale sau poze celor cu care corespondaţi pe Internet.

Pentru a preveni implicarea celor mici în accidente de circulaţie, poliţia rutieră recomandă:

Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora; alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.) !

Nu vă deplasaţi cu rolele/ skateboard-ul pe partea carosabilă!

Circulaţi doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu exista trotuare, deplasaţi-vă întotdeauna pe partea stânga, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră.

Dacă vă deplasaţi cu bicicleta, evitaţi zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic ridicat. Dacă, totuşi, ajungeţi cu bicicleta într-o intersecţie, respectaţi semnificaţia indicatoarelor şi manifestaţi atenţie !

Traversarea străzii se face numai pe trecerea pentru pietoni. Nu fugiţi, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!

Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai pe această culoare!

ATENŢIE! Dacă autospecialele de poliţie, pompieri sau ambulanţă, având în funcţiune semnalele luminoase şi acustice, se apropie de trecerea pentru pietoni, NU TRAVERSAŢI, chiar dacă semaforul arată culoarea verde.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial