14 mai 2024
FOTO/VIDEO: A plouat cu necazuri în Dâmboviţa. Inundaţii, în Târgovişte, Gheboieni, Cojasca şi I.L.Caragiale

FOTO/VIDEO: A plouat cu necazuri în Dâmboviţa. Inundaţii, în Târgovişte, Gheboieni, Cojasca şi I.L.Caragiale

A plouat cu necazuri în judeţul Dâmboviţa. Din cauza ploilor torenţiale s-au produs inundaţii în Târgovişte, dar şi în localităţile Gheboieni, Cojasca şi I.L.Caragiale.

“În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase înregistrate în ultima perioadă, vremea rea a produs efecte în mai multe locații din județul Dâmbovița, din fericire fără victime în rândul populației.

Astfel, echipaje de pompieri au acționat în Târgoviște pe strada Zorilor, în comuna Cojasca, sat Iazu, în comuna IL Caragiale și în comuna Bărbulețu pentru evacuarea apei din trei curți și un beci, inundate.

Tot ca urmare a precipitațiilor abundente, râul Dâmbovița a iesit din matcă pe raza localității Gheboieni și a inundat un teren de sport, 3 grădini și DJ 702B pe o distanta de cca. 200m.

În acest caz, pompierii au intervenit pentru degajarea unui autoturism care a intrat în șanț și au evacuat două persoane din acesta care nu necesită îngrijiri medicale.

În continuare, pentru județul Dâmbovița, este în vigoare o avertizare hidrologică COD GALBEN valabilă până mâine, 12.12.2021 ora 24:00 pentru râurile Dâmbovița și Ialomița.

Sunt vizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE.

Având în vedere că fenomenele de vreme rea sunt încă în vigoare, situația este permanent monitorizată de Centrul Operațional Județean din cadrul ISU Dâmbovița pentru dispunerea măsurilor care se impun și pentru alocarea, la nevoie, a forțelor și mijloacelor necesare limitării și înlăturării potențialelor efecte.

Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populației să curețe șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Pentru mai multe informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul fiipregatit.ro”, precizează ISU Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial