29 martie 2024
EXCLUSIV! MĂCEL în inima pădurii, la Dragodana!

EXCLUSIV! MĂCEL în inima pădurii, la Dragodana!

Macel in inima padurii, in Dragodana! Aproape 900 de stejari, majoritatea de doua-trei sute de ani, au fost secerati si furati de autori ramasi inca neidentificati.

Proprietara padurii spune ca s-a judecat 20 de ani ca sa-si revedince suprafata in instanta, iar de patru ani asista neputincioasa la jaful din codru.

Politistii au reusit sa dea de urma unor suspecti si nu mica le-a fost mirarea ca urmele sa duca si la un padurar ce pare a fi complice cu hotii…

“Si acolo au taiat si acolo, incepand din locul acesta toata padurea este taiata, nu exista loc nedefrisat!”

Femeia spune ca a simtit un cutit in inima cand a venit la padure si a vazut ce au lasat hotii in urma lor.

E convinsa ca acolo au fost mai multi indivizi cu multe drujbe si chiar utilaje cu ajutorul carora s-au facut nevazuti cu stejarii doborati si nu-si explica de ce nici padurarii si nici politistii n-au auzit si n-au bagat de seama absolut nimic.

“Ne-am trezit ca avem o paguba de 860 de arbori, cu diametre intre 50 si 70. Valoarea prejudiciului, la 3 miliarde, daca nu chiar mai mult… Nimeni nu stie nimic, nimeni nu a vazut nimic desi aici, in macelul asta de vegetatie forestiera au venit cu utilajele, au fost foarte multi oameni implicati in acest macel”, a declarat pentru MariusBUGA.ro Mihaela Dobrescu.

Politistii au reusit sa dea de urma unora dintre lemnele furate in urma cu doua luni, atunci cand s-a dat un alt atac pe proprietatea femeii. Cei care le-au cumparat au ramas muti de uimire cand au aflat in ce s-au bagat si cu ce paguba s-au ales.

Padurarul le-a spus anchetatorilor ca totul este o inscenare si ca el n-are de-a face cu hotii care au taiat arborii

“Politia efectueza cercetari in vederea identificarii autorilor si tragerii lor la raspundere penala”, ne-a precizat agentul Raluca Florescu, purtatorul de cuvant al IPJ Dambovita.

Cei implicati in defrisarea padurii risca intre 6 luni si 6 ani de inchisoare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial