26 aprilie 2024
Târgovişte – “Situaţie DISPERATĂ, nu s-au dat salariile, iar jucătorii VOR SĂ PLECE!”

Târgovişte – “Situaţie DISPERATĂ, nu s-au dat salariile, iar jucătorii VOR SĂ PLECE!”

❚ Flavius Stoican spune că în condiţiile existente, cu greu se mai poate continua activitatea la echipa fanion a judeţului ❚ „La echipă este o situaţie disperată, nu s-au dat salarii, iar jucătorii vor să plece”, îşi exprimă îngrijorarea şi vicepreşedintele Sorin Lungu, care dă vina pe CJD şi Primăria Târgovişte, reproşându-le nu au mai alocat bani pentru Chindia ❚ Mâna dreaptă a lui Gică Popescu, vicepreşedintele Lungu, nu ştie când va avea loc o nouă discuţie între fostul tricolor şi Adrian Ţuţuianu, ultimul fiind reţinut ieri cu alte probleme

Clubul de fotbal Chindia Târgovişte traversează momente extrem de grele. Situaţia de la echipă a devenit critică, atât pentru jucători, cât şi pentru antrenori, neplătiţi de peste două luni. Cum conducerea administrativă este încă în tatonări pentru o bună colaborare, dramatismul a atins cote ridicate lângă Turn.

Dacă fotbaliştii se plâng zilnic că nu mai au din ce trăi, nefiindu-le achitate drepturile salariale în ultimele două luni, până şi conducerea tehnică a ajuns la momente de disperare, temându-se că situaţia nu va reveni la normal. În haosul existent la echipă, Flavius Stoican nu ştie dacă se mai poate continua activitatea la Chindia, dar are încredere în conducători, care pot ajunge la un acord pentru bunăstarea unui club cu tradiţie în fotbalul românesc.

„În momentul de faţă, situaţia echipei nu este una roză. E foarte greu să mai supravieţuim în condiţiile existente. Jucătorii nu şi-au primit salariile de aproape două luni şi îmi este foarte greu să îi mai motivez în perioada următoare. Toată lumea îşi doreşte ca în cel mai scurt timp, principalii conducători să găsească soluţiile necesare, pentru a se continua activitatea la echipă. Aş vrea ca la următoarea întâlnire dintre domnii Adrian Ţuţuianu şi Gică Popescu să se ajungă la cele mai bune decizii, astfel încât situaţia financiară a clubului să se stabilizeze, pentru a se merge măcar pe linia de plutire”, ne-a declarat Flavius Stoican, înaintea antrenamentului de ieri.

Ar trebui ca Primăria şi Consiliul Local Municipal să sprijine şi Chindia, după ce săptămâna trecută au alocat suma de 20 de miliarde lei vechi echipei de baschet CSM Tâgovişte, pentru participarea în Euroligă.

Lungu, îngrijorat de situația critică de la Chindia

Momentul dificil în care se regăseşte Chindia, este recunoscut şi de oficialii clubului. Vicepreşedintele Sorin Lungu a ţinut să precizeze că divizionara B dâmboviţeană se află într-una dintre cele mai negre perioade de la înfiinţarea din 2010.

Mâna dreaptă a lui Gică Popescu spune că nu ştie când va avea loc o nouă discuţie între fostul tricolor şi Adrian Ţuţuianu, ultimului fiind reţinut ieri cu alte probleme. Lungu regretă că s-a ajuns la mari întârzieri salariale, dar şi faptul că Rădoi este aproape de o despărţire de Chindia.

„Domnii Adrian Ţuţuianu şi Gică Popescu nu s-au mai întâlnit în decursul zilei de ieri, pentru că preşedintele CJD a întâmpinat unele probleme. Acestă întâlnire a rămas să aibă loc într-una din zilele următoare, dar nu ştiu exact în ce zi sau la ce oră. Cunoaştem că la echipă este o situaţie disperată, care nu a mai fost până acum. Nu s-au dat salarii, jucătorii vor să plece, e din ce în ce mai greu şi toate acestea sunt din cauza faptului că CJD şi Primăria Târgovişte nu au mai alocat bani pentru Chindia. Fără ajutorul acestor insituţii, va fi greu să ne descurcăm în viitorul apropiat. În ultimele două luni, de la nici o instituţie nu am primit nici un ban. Despre Rădoi pot să zic că este foarte aproape să părăsească Târgoviştea, iar în proporţie de 99%, jucătorul va pleca de la Chindia. Dacă va ajunge la o înţelegere contractuală cu Brăila, va merge acolo”, a încheiat vicepreşedintele Sorin Lungu.

Rădoi pleacă dacă situația echipei nu va fi îmbunătățită

Căpitanul Sorin Rădoi a revenit la antrenamentele Chindiei, sistând deocamdată orice colaborare cu CF Brăila, echipă unde ar fi susţinut probe de joc. În schimb, dacă nu se va ajunge la o îmbunătăţire a situaţiei, se va îndrepta cu paşi repezi spre echipa moldoveană, care poate să-i ofere un salariu decent.

„În acest moment, Sorin nu are nici o tangenţă cu echipa din Brăila, care s-a interesat de jucător, după ce a aflat despre perioadă dificilă a echipei, din punct de vedere financiar. Sorin se pregăteşte în continuare cu noi şi speră să se reglementeze această situaţie delicată. Dacă lucrurile de la echipă nu se vor pune la punct, este posibil ca el să plece”, ne-a mărturisit şi Flavius Stoican.

Astăzi, de la ora 18,00, Chindia va disputa un nou amical, în deplasare, împotriva celor de la CS Dacia Mioveni.

Ionuț Parghel

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial