26 aprilie 2024
Evaziune fiscală şi furt la miezul nopţii

Evaziune fiscală şi furt la miezul nopţii

42 de pachete de ţigarete au fost confiscate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni, în urma unei acţiuni pe linia prevenirii evaziunii fiscale

Lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni – Formaţiunea Investigarea Fraudelor au organizat o acţiune pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul comercializării produselor de tutun. Cu această ocazie, pe raza comunei Moţăeni, poliţiştii au identificat o societate comercială care oferea spre vânzare 42 de pachete de ţigarete de producţie indigenă, cu marcaj fiscal autentic, pentru care administratorul nu a putut prezenta documente legale de provenienţă.

Astfel, în conformitate cu prevederile Legii 12/1990, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională în valoare totală de 6000 lei, întreaga cantitate de ţigarete fiind ridicată în vederea confiscării.

• Acţionând cu operativitate, poliţiştii au identificat imediat autorii în cazul unui furt de obiecte metalice dintr-o gospodărie

Lucrătorii Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Valea Mare au fost sesizaţi de numitul B.G., de 78 de ani, din comună, că în noaptea de 24/25 aprilie a.c., persoane necunoscute au pătruns într-o anexă a locuinţei sale, de unde au sustras trei suluri de plasă de sârmă, mai multe jgheaburi metalice, porţiuni de ţeavă metalică şi un vas de metal cu capacitatea de 200 litri.

În urma activităţilor de verificare şi cercetare, poliţiştii au identificat autorii în persoana numiţilor H.M., de 16 ani şi M.D., de 15 ani, ambii din localitate. Prejudiciul, în valoare totală de 450 lei a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, urmând a se propune soluţie legală prin Parchet.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial