25 aprilie 2024

Zile de foc! Poliţiştii dâmboviţeni au intervenit la 194 de evenimente

accagLa datorie pentru un Crăciun în siguranță

În perioada 23 – 26 decembrie a.c., aproape 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat zilnic, la nivel județean, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Structurile de poliție au intervenit la 194 de evenimente, dintre care 146 au fost sesizate prin SNUAU 112.

În urma activităților, au fost constatate 83 de infracţiuni, dintre care 21 contra patrimoniului, 40 contra persoanei și 11 contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 571 de amenzi, dintre care 198 la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și 2 conform Legii 171/2010 privind constatarea contravențiilor silvice.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 359, au fost aplicate pentru nerespectarea regulilor de circulație, dintre care 85 pentru exces de viteză.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 159.360 de lei, iar cea a bunurilor confiscate la 3.415 lei.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 17 permise de conducere, dintre care 6 pentru consum de alcool și 7 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.

De asemenea, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Exemple:

  • În noaptea de 23 spre 24 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște și de la secțiile de poliție rurală din arondare au organizat o razie pe raza de competență.

În urma activităților din teren, polițiștii au constatat 3 infracțiuni, au aplicat 77 de amenzi și au reținut 2 permise de conducere și 1 certificat de înmatriculare.

Din totalul amenzilor, 15 au fost pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

De asemenea, au confiscat 378 de materiale pirotehnice deținute ilegal.

  • În cadrul unei acțiuni organizate de polițiștii din Răcari, au fost aplicate 33 de amenzi, în cuantum total de 8.990 de lei și au fost ridicate în vederea confiscării bunuri a căror valoare se ridică la 500 de lei.

De asemenea, a fost constatată și o infracțiune la regimul rutier.

rutiCercetați pentru șofat sub influența băuturilor alcoolice

În perioada 23-25 decembrie a.c., trei bărbați au fost depistați în timp ce conduceau autovehicule, deși consumaseră alcool.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0,45 și 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, pe raza localității Petrești, a fost surprins un bărbat, din localitate, în timp ce se deplasa la volanul unui autoturism, având suspendat dreptul de a șofa și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Fiindu-i solicitate testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de probe biologice, acesta a refuzat.

Totodată, un conducător auto, de 54 de ani, din Buftea, aflat în stare de ebrietate, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare pe DN1A și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o tânără din București.

În urma testării cu aparatul etilotest, cel în cauză a prezentat o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Din impact au rezultat doar pagube materiale.

În toate situațiile, polițiștii au întocmit dosare penale.

rut1Șase bărbați, cercetați pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

În ultimele zile, polițiștii de la rutieră au întocmit dosare penale pe numele a șase bărbați bănuiți de comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Cei în cauză au fost suprinși pe raza localităților Lungulețu, Cojasca, Drăgăești, Produlești și Găești în timp ce conduceau autoturisme, deși nu posedau permise de conducere.

Vă reamintim că, în conformitate cu prevederile Codului Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

petArticole pirotehnice, indisponibilizate

În perioada 23-24 decembrie a.c., polițiștii au întocmit dosare penale pentru nerespectarea prevederilor Legii 126/1995 privind regimul materiilor explozive, pe numele a cinci persoane.

Acestea au fost depistate pe raza localităților Târgoviște, Cornești și Fieni în timp ce dețineau și comercializau ilegal 1.062 de materiale pirotehnice.

Bunurile au fost indisponibilizate.

Exemplu:

O femeie este cercetată de polițiști după ce a fost surprinsă în apropierea unui complex comercial din Târgoviște, în timp ce deținea și oferea spre comercializare fără drept 660 de obiecte pirotehnice.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial