24 aprilie 2024
“O LUME, UN CER”, la Penitenciarul Mărgineni

“O LUME, UN CER”, la Penitenciarul Mărgineni

Penitenciarul Mărgineni a organizat în data de 26.04.2012 activităţi de astronomie la care au participat membrii Societăţii Astronomice Române de Meteori, personalul unităţii şi persoane private de libertate.

Activităţile au constat într-o prezentare generală despre astronomie şi rularea unui soft de astronomie care reproduce aspectul bolţii cereşti, cât și observarea și prezentarea Lunii, planetei Venus și planetei Saturn prin telescop. În finalul activității a avut loc și un scurt recital de cosmopoezie și muzică astrofolk.

Proiectul urmăreşte crearea unui cadru favorabil de petrecere a timpului liber şi de satisfacere a trebuinţelor de sociabilitate, formarea şi dezvoltarea la persoanele private de libertate a unor abilităţi şi deprinderi care să contribuie la îmbunătăţirea imaginii de sine, să stimuleze participarea lor în acțiuni diverse, în contexte nonformale, exersarea unor conduite care să faciliteze dezvoltarea personală și reintegrarea socială.

Pentru detalii şi informaţii suplimentare desemnăm ca persoană de contat pe domnul agent principal de penitenciare Iulian DUMITRESCU, telefon 0245.660210, int. 107, fax. 0245.660211, email larisa.pana@anp.gov.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial