24 aprilie 2024
Echipaj de la Ambulanţa Titu, agresat în misiune! ”Puteam să fim omorâţi, linşaţi”

Echipaj de la Ambulanţa Titu, agresat în misiune! ”Puteam să fim omorâţi, linşaţi”

bata9Misiune imposibilă pentru un echipaj de ambulanță la Titu, în Dâmbovița. Un asistent medical și colegul său au fost agresați de rudele unei paciente revoltate că femeia li se stingea sub priviri.

bata7Indivizii au fost de necontrolat: au smuls inclusiv aparatura medicală și i-au lovit în mod repetat pe salvatori. bata5Poliția a preluat cazul. Salvatorii de la Serviciul de Ambulanță Titu au găsit pacienta de 72 de ani, cu multiple afecţiuni, în stare gravă. Susțin că altele au fost informațiile primite la 112.

bataMihai Rizea, Asistent medical Ambulanță Titu: ”O insuficienţă renală cronică, dureri lombare. La faţa locului am găsit altă situaţie, insuficiență respiratorie cronică, suspect edem pulmonar. Pacienta a intrat în stop cardio-repirator. Aparţinătorii care au venit din urmă au devenit violenți, recalcitranți, m-au împiedicat să desfăşor actul medical. Am fost loviţi, agresaţi. Puteam să fim omorâţi, linşaţi”.

bata8Mihai Marin, ambulanțier: „L-am văzut pe asistentul meu când îl lovea fiica pacientei. Lovindu-l şi trăgând de toate materialele din ambulanţă. Din spate a venit altă maşină, cu 5-6 femei, bărbaţi care au tăbărât cu pumnii pe geamuri, pe ambulanță. Asistentul a fost în permanenţă agresat, a dat în el cu tot ce a găsit la îndemână prin ambulanță”.

bata3Ginerele pacientei recunoaște greșeala rudelor. Totodată, spune că familia se aștepta ca bătrâna să piară – avea o stare de sănătate șubredă.

bata1Minea Crăciun, ginerele pacientei decedate: ”Era suferindă mai de mult, a fost bolnavă de câţiva ani buni, mai de mult, din 92, 93. A făcut câteva preinfarcturi, Ne aşteptăm la una ca asta. Și-au făcut datoria. Cei de la ambulanţă”.

bata2Marius Buga, Pro TV: ”În cele din urmă, echipajul a reuşit să aducă pacientă la unitatea de primiri urgenţe din Titu. Aici medicii au încercat să o resusciteze, însă din păcate în cele din urmă s-au văzut nevoiţi să îi declare decesul. Acum poliţiştii au deschis o anchetă şi urmează să stabilească exact cum s-au derulat toate aceste evenimente”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial