5 mai 2024

E PE BUNE! Peste 5500 de sancţiuni, în Dâmboviţa, după acţiunile fulger ale poliţiştilor!

www.mariusbuga.ro_images_masinapolitieCONTRAVENŢII ÎN VALOARE DE PESTE 1 080 000 DE LEI, APLICATE DE POLIŢIŞTII DÂMBOVIŢENI

În decursul a zece zile de acţiune, poliţia dâmboviţeană a aplicat 5 501 de sancţiuni contravenţionale şi a constatat 214 infracţiuni

Poliţiştii dâmboviţeni au desfăşurat o serie de acţiuni preventiv-reactive, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în perioada premergătoare Sfintelor Sărbători ale Paştelui Ortodox şi Catolic.

Astfel, peste 2 500 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi transporturi au acţionat pentru combaterea infracţiunilor de natură economică, a celor cu violenţă şi a furturilor, precum şi pentru combaterea infracţionalităţii stradale.

În cadrul acţiunilor,  au fost verificaţi 802 agenţi economici şi 6 053 de mijloace de transport.

Poliţiştii au constatat 214 de infracţiuni,  din care 48 infracţiuni de evaziune fiscală, pentru care sunt cercetate 204 persoane.

De asemenea, au fost aplicate 5 501 de  sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 1 082 116 de lei.

Din numărul total al amenzilor, 604 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991 şi 373 la

Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în conformitate cu O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 4 197 de participanţi la traficul rutier fiind amendaţi pentru abaterile comise.

Totodată, ca măsură complementară în cadrul dosarelor penale întocmite şi a sancţiunilor contravenţionale aplicate, au fost indisponibilizate bunuri a căror valoare se ridică la peste 154 672 de lei, constând în carne şi produse din carne, peşte şi produse din peşte, alcool şi produse din alcool.

Poliţiştii vor continua astfel de acţiuni pe toată perioada premergătoare sărbătorilor pascale, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă civică, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial