7 mai 2024
Aninoasa: Puşca şi cureaua lată… CE BRACONIERI ERAU ODATĂ…

Aninoasa: Puşca şi cureaua lată… CE BRACONIERI ERAU ODATĂ…

Trei bărbaţi sunt cercetaţi de poliţişti sub aspectul comiterii de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic

Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au desfăşurat o acţiune pe linia depistării faptelor de braconaj cinegetic.

Astfel, pe raza fondului de vânătoare Aninoasa, au fost depistaţi numiţii C.G., de 63 de ani, D.G., de 56 de ani şi M.N., de 64 de ani, toţi din comuna Şotânga, având asupra lor arme de vânătoare cu alice şi muniţie aferentă.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbaţii nu deţineau autorizaţie de vânătoare.

Totodată, a rezultat că aceştia au executat mai multe focuri de armă în acea zonă, fără a vâna animale sălbatice.

Pe numele celor trei, au fost întocmite acte premergătoare cercetării penale pentru nerespectarea prevederilor Legii 407/2006 şi Legii 295/2004.

Armele de vânătoare şi muniţia au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Conducătorii auto, în atenţia poliţiştilor rutieri !

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmboviţa au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, în special a celor produse pe fondul nerespectării prevederilor legale privind viteza de deplasare pe drumurile publice.

În cadrul acţiunilor, s-au folosit autospecialele dotate cu aparate de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de rulare a autovehiculelor.

În urma abaterilor depistate în trafic, poliţiştii rutieri au aplicat 107 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la peste 17 000 de lei.

Au fost reţinute 4 permise de conducere, din care 3 ca urmare a încălcării regimului legal de viteză cu peste 50 de km/h şi 1 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

94 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru depăşirea regimului legal de viteză.

Totodată, pe DN 72, pe raza localităţii Dumbrava, poliţiştii rutieri au depistat un bărbat în timp ce transporta într-o autoutilitară 800 de kilograme de motoare electrice şi 500 de kilograme acumulatori auto, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă sau transport.

Bărbatul, de 44 de ani, din comuna Slobozia Bradului, judeţul Vrancea a fost sancţionat contravenţional conform Legii 12/1990, iar bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

500 de kilograme de cetină şi 650 de coroniţe de brad, confiscate de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Fieni au oprit în trafic pentru control o autoutilitară, condusă de numitul D.I., de 22 de ani, din comuna Moroeni.

Cu ocazia verificărilor, a rezultat că tânărul transporta cantitatea de 500 de kilograme de cetină, fără documente legale de provenienţă sau transport.

Totodată, un alt bărbat, de 51 de ani, din comuna 1 Decembrie, judeţul Ilfov, a fost depistat în timp ce transporta cantitatea de 650 de coroniţe de brad, pentru care nu a putut prezenta documente justificative.

Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională a celor două persoane, conform Legii 171/2010, iar bunurile au fost confiscate şi predate Ocolului Silvic Ialomicioara.

Trei bărbaţi, din comuna Aninoasa, sunt cercetaţi pentru infracţiuni la regimul silvic

Cu ocazia unei acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii sustragerilor de material lemnos, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Aninoasa au depistat doi bărbaţi, din comună, în timp ce transportau în atelaje hipo, material lemnos, specia ştejar.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că pentru cantitatea de 3 mc de material lemnos nu existau documente de provenienţă.

Totodată, asupra bărbaţilor a fost depistat un fierăstrău mecanic.

Un alt bărbat, din aceeaşi comună, a fost depistat în timp ce comercializa material lemnos, a cărui provenienţă nu a putut să o justifice.

Cei trei bărbaţi sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor prevăzute de art. 108, 110 din Legea 46/2008.

În cele două zile de weekend, poliţiştii specializaţi în investigarea fraudelor au confiscat 2900 de pâini şi peste 200 de kilograme de produse cerealiere pentru care nu existau documente justificative de provenienţă.

În urma unei acţiuni organizate pe linia depistării şi sancţionării ilegalităţilor din domeniul panificaţiei, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11000 de lei.

Totodată, au fost confiscate 2900 de pâini şi 220 de kilograme de produse cerealiere pentru care nu existau documente legale de provenienţă.

Exemplu:

În urma verificărilor la o societate comercială, situată pe raza comunei Dragomireşti, a rezultat că administratorul acesteia, o femeie, în vârstă de 37 de ani, a expus spre comercializare 1000 de bucăţi de pâini pentru care nu deţinea documente justificative de provenienţă.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a administratorului societăţii conform Legii 12/1990, cu amendă în valoare de 1000 de lei, iar bunurile au fost confiscate.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial