25 aprilie 2024
Dărmăneşti – Seară de film tradiţional românesc

Dărmăneşti – Seară de film tradiţional românesc

De câte ori nu am pierdut timpul degeaba în faţa televizorului dorind să vizionăm un film bun, din care să învăţăm ceva? În ziua de azi, sunt atât de multe producţii comerciale, încât tinerii nu mai au ocazia de a învăţa nimic dintr-un film. Pentru a combate acest fenomen, Biblioteca Publică Dărmăneşti le propune utilizatorilor săi o alternativă distractivă şi educativă de petrecere a timpului liber.

Vineri, 10 august, începând cu ora 16.00, instituţia îi invită pe cinefili la o seară de film tradiţional românesc. Cei care vor da curs invitaţiei vor avea şansa de a viziona filme unde se povesteşte istoria poporului român, modul în care trăiau înaintaşii noştri şi felul în care ei îşi apărau ţara şi tradiţiile.

Scopul activităţii este de a-i face pe cei mai puţin trecuţi prin viaţă să conştientizeze importanţa tradiţiei şi a păstrării valorilor pe care ni le-au lăsat strămoşii. Pentru a-i ajuta şi mai mult, la seara de film vor fi invitaţi să participe şi seniori, care le vor povesti consătenilor mai tineri măsura în care lucrurile prezentate se respectau în vremea tinereţii lor.

Seara de film tradiţional românesc este o activitate realizată în cadrul proiectului Tradiţie şi Inovaţie în Biblioteca ta!, implementat de Biblioteca Publică Dărmăneşti în parteneriat cu Biblioteca Şcolară Dărmăneşti şi Biblioteca Publică Urzicuţa din judeţul Dolj. Acesta este finanţat prin programul Economia bazată pe cunoaştere.

Pentru buna desfăşurare a activităţilor, echipa are sprijinul Asociaţiei Tineri pentru Europa de Mâine şi al Centrului EUROPE DIRECT Târgovişte al Bibliotecii Judeţene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial