23 februarie 2024
ANAF:  “Contul individual de economii Junior Centenar”

ANAF: “Contul individual de economii Junior Centenar”

“Contul individual de economii Junior Centenar”

          A.J.F.P. Dâmbovița reamintește tuturor persoanelor interesate posibilitatea de deschidere de conturi speciale de economisire pentru copiii sub vârsta de 18 ani, conturi care beneficiază de bonificații din partea statului, precum și de o dobândă atractivă.

          Contul individual de economii Junior Centenar se deschide pe numele copilului, automat (la prima depunere), la unităţile Trezoreriei Statului, fără a fi necesară o cerere din partea părinţilor.

          În cont se pot depune bani de către părinții copilului sau de către orice alte persoane (bunici, frați, unchi etc.), oricând, prin virament bancar sau în numerar la Trezorerie.

          Titularii de cont (copiii) beneficiază de o primă de stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în anul respectiv în cont să fie de minimum 1.200 lei. Totodată, sumele depuse în cont sunt purtătoare de dobândă (3% pe an).

          La împlinirea vârstei de 18 ani titularul contului (copilul) poate efectua retragerea totală a sumelor din cont. În cazuri excepționale (ex. boli grave) banii pot fi retrași și mai devreme de reprezentanții legali.

          În concluzie, așteptăm la unitățile Trezoreriei persoanele interesate să deschidă conturi Junior, dar așteptăm și pe titularii de conturi care au împlinit deja 18 ani, pentru a încasa banii deja economisiți începând cu anul 2019 de când a fost lansat acest program special de economisire.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial