3 mai 2024
DEZVĂLUIRI! Vezi AICI de ce nu a mai candidat la Târgovişte Teodor Vasiliu  şi ce-l aşteaptă pe primarul Boriga!

DEZVĂLUIRI! Vezi AICI de ce nu a mai candidat la Târgovişte Teodor Vasiliu şi ce-l aşteaptă pe primarul Boriga!

Sătul de fiţele pe care le făcea Boriga prin Primăria Târgovişte, n-am mai vrut să candidez în acest an pe lista de consilieri locali. Să-mi fie iertat, dar nu mai puteam sta la aceeaşi masă cu un individ care minţea cum respira şi folosea banii târgoviştenilor ca pe banii personali. Poate e bine să se ştie şi ce m-a determinat, pe fond, să fiu în totală opoziţie cu apucăturile acestui individ.

Pe când ne aflam în campanie electorală, eu, patron de presă şi creator al câtorva instituţii de cultură, şi el, ziarist sportiv amator, a îndrăznit să mă facă mincinos. Subiectul era acela că eu le propuneam târgovi ştenilor termoizolarea gratuită a blocurilor, în schimbul folosirii teraselor de deasupra ultimului etaj pentru mansardare. In extenso, proiectul mai rezolva şi foarte multe locuinţe pentru cetăţeni şi refacerea instalaţiilor de la subsoluri.

Acest proiect pe care îl susţineam nici măcar nu era unul original, întrucât el mai fusese aplicat cu succes în unele ţări foste comuniste. Şi ce să vezi? Boriga nu şi nu şi nu, că eu mint şi Consiliul Local nu ar aproba aşa ceva. Era o totală dezinformare, lucru pe care mai târziu aveam să-l văd ca activitate principală a primarului Boriga. Târgoviştenii au crezut mai mult în ziaristul sportiv fără nici un palmares în administraţie şi uite unde s-a ajuns. A nu se uita că principalele străzi, toate pieţele, Teatrul municipal “Tony Bulandra” şi Teatrul pentru copii şi tineret “Mihai Popescu”, pavarea trotuarelor, proiectele pentru Centrul Vechi şi Curtea Domnească, până şi sensurile giratorii, au fost realizate în timpul fostei administraţii PSD. Le place ori nu le place unora, aceasta e situaţia.

Care sunt realizările administraţiei Boriga din 2008 încoace? Aproape nici una, poate doar lipsirea târgoviştenilor de apă caldă şi căldură prin proiectul primarului de desfiinţare a SC Termica SA. Şi totuşi, târgoviştenii au votat şi a doua oară cu Boriga. Total absurd! În timpul campaniei electorale, au fost descoperite tone de alimente ce urmau a fi oferite târgoviştenilor sărăciţi în pungi electorale purtând numele primarului Boriga.

De curând, au fost descoperite şi cheltuieli din banii publici în sumă de zeci de miliarde, care evident se înscriau în acelea şi scopuri electorale. În tot acest timp, majoritatea târgovi ştenilor l-a făcut din nou primar pe Boriga. Se ştia foarte clar că acesta are multe dosare la D.N.A. dintre care cel puţin două l-ar putea priva de libertate. Şi totuşi Boriga a fost reales. În fosta mea calitate de consilier municipal, timp de 4 ani am asistat la un film de groază… administrativă, aşa că am decis să mă retrag.

Zilele trecute am auzit că fiţele acestui tinerel primar continuă cu mare tupeu. Supărat pe adversarii săi politici, acesta a refuzat să mai participe la şedinţele Consiliului Local Municipal, care acum are o altă majoritate. I-am urmărit pe colegii mei de partid care au analizat cu seriozitate fiecare proiect al ordinii de zi şi, din punctul meu de vedere, aceştia au procedat foarte corect.

Nu au fost de acord ca cetăţenii Târgoviştei să rămână în continuare fără apă caldă şi căldură prin desfiinţarea SC Termica SA. Pe de-o parte, nu există nici banii şi nici timpul de care ar fi nevoie pentru o nouă “construcţie” care să asigure aceste servicii pe care, prin lege, administraţia este obligată să le asigure. Pe de altă parte, noua majoritate trebuie să demonstreze târgoviştenilor că-i poate scoate lui Boriga fumurile din cap.

În concluzie, deşi ar mai fi multe de comentat, n-am decât să le propun colegilor mei din Consiliul Local Municipal şi celor cu care s-au aliat să nu mai desfăşoare nici o şedinţă a consiliului în lipsa primarului Boriga, acesta fiind direct responsabil cu ducerea la îndeplinire a hotărârilor CLM. Cineva îmi spunea ieri că salvarea Târgoviştei va veni dinspre Justiţie. Era, evident, o aluzie directă la adresa primarului, care aşteaptă în această toamnă sentinţa pentru dosarul penal al locurilor de joacă în care Consiliul Local a fost păgubit cu 100.000 de euro. Şi, culmea, majoritatea PDL-istă din mandatul trecut nu a votat constituirea Consiliului Local Municipal ca parte civilă în acest dosar penal.

Aşadar, speranţele vin dinspre instanţa de la care târgovi ştenii aşteaptă să se facă dreptate! Personal, nu doresc condamnări la închisoare pentru nimeni, dar nu am nici o îndoială că, în afacerea locurilor de joacă, primarul Boriga a fost implicat până peste cap. Aveţi puţintică răbdare. Poate i-o da Dumnezeu gândul cel bun ca să plătească pagubele făcute în bugetul Consiliului Local şi să se care din funcţia asta de mare onoare şi demnitate publică. Nu e pentru el!

Teodor Vasiliu | teodor.vasiliu@artpress.ro

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial