19 aprilie 2024
DEZVĂLUIRI ŞOCANTE din Complexul de Servicii Comunitare Găeşti! Terorizaţi şi ţinuţi nemâncaţi?!

DEZVĂLUIRI ŞOCANTE din Complexul de Servicii Comunitare Găeşti! Terorizaţi şi ţinuţi nemâncaţi?!

complg“Sunt bătuți bestial în fiecare noapte de către îngrijitorii care își iau salariile de pe urma lor! Deși am intrat în Uniunea Europeană și ne-au fost impuse norme de protecție a copilului foarte stricte, Complexul de Servicii Comunitare Găești a rămas tot în anii ’70 – ’80. Căpușată de o clică de politruci, a căror singură valoare este purtarea steagului de partid pe coclauri, instituția de ocrotire a copiilor cu dizabilități din Găeşti este cel mai negru coșmar pe care vi-l puteți închipui.

Aproximativ 50 de amărâți de copii sunt terorizați și ținuți nemâncați de nemernicii care ar trebui să-i ocrotească. Dintre minorii aflați în Complex, în jur de 17 nu au probleme de sănătate grave. Aceștia sunt obligați să-i șteargă la fund pe cei cu dizabilități grave și netransportabili, să le dea să mănânce și să îi îngrijească, deși nu mai puțin de 50 de căpușe își iau salariile de acolo. Atenție, 50 de căpușe la 50 de copii! Toată lumea știe și toată lumea tace. Noi nu spunem că toți fac aceste abuzuri, dar atâta vreme cât funcționează Legea Omertei pe acest subiect, cei cu buzele lipite sunt complici la terorizarea, umilirea și distrugerea unor suflete de copii.

Surse bine informate din interior ne-au povestit un episod demn de filmele de groază. Un angajat cu carnet de partid, mare amorez, a venit seara, în jurul orei 19.30, să-și ia amanta de la serviciu. În cale i-a ieșit un băiețel. Bine aghesmuit, funcționarul s-a pus cu pumnii și picioarele pe copil, umplându-l de sânge în fața colegilor lui. A fost salvat de un alt angajat, care abia l-a scos din mâinile bestiei, aflată încă pe statul de plată al instituției. Din informațiile noastre, conducerea Direcției Județene de Asistență Socială și Protecția Copilului din subordinea tovarășului Țuțuianu Adrian a aflat chiar a doua zi despre incident, dar nu s-a luat nicio măsură. Adică, s-a mușamalizat!

Am aflat cu stupoare cum acești amărâți, bătuți destul de soartă, sunt treziți în miez de noapte și dimineața, la 6.30, cu bățul la tălpi. Îngrijitorii au metode profesioniste de bătaie și lovesc acolo unde nu rămân urme: la tălpi și la palme. De-aia trebuie ei să-și ia banii din banii noștri, ca să fie cele mai cinice brute de care ați auzit, oameni buni!

Informații despre bătăile și teroarea din Complexul de Servicii Comunitare au mai existat și anul trecut. Ruda unuia dintre copiii instituționalizați, acum plecat de acolo, ne-a sunat și ne-a spus că l-a luat acasă într-o vacanță și că toată noaptea se trezea urlând. Acel copil i-a povestit unchiului său că a fost bătut în baie, că a fost dat cu capul de pereți, pus să facă muncile îngrijitorilor, bătut la tălpi și la palme. L-am căutat, la acea vreme, la liceul unde învăța. A început să plângă și să tremure. ”Dacă mă spuneți, mă omoară!”. Am mers la Petrică Porumb, fostul director, care a susținut că nu știe de așa ceva și că nu e adevărat. L-am crezut pe cuvânt că va face verificările necesare și nu ne-am dorit să afectăm imaginea instituției în urma unor declarații pe care nu le puteam confirma. Noile date din mai multe surse, pe același subiect, nu mai lasă loc de îndoială: minorii instituționalizați la Găești sunt într-adevăr ciuca bătăilor îngrijitorilor lor!

Violența din centru ar fi chiar consemnată în evaluările psihologice din dosarele copiilor, pe care se pare că nu se uită nimeni. Nu știm ce face cucoana aceea de se pupă cu toate partidele, mare șefă la Direcția pentru Protecția Copilului, pentru că noi avem informații că ea știe! Și știe bine! Și nu, nu am vrut și nici nu vrem să-i aflăm punctul de vedere, ci le solicităm procurorilor să intervină direct.

Vom reveni cu dezvăluiri bombă despre cum se fură, joia și vinerea seara, mâncarea și obiectele sanitare ale amărâților din Complexul de Servicii Comunitare și despre abuzurile pe care le face clica împământenită în funcții, necontrolată și nevăzută de nimeni! Copiii netransportabili au ajuns schelete, oasele fiindu-le ținute doar de piele, din cauza lipsei hranei adecvate pentru starea lor!”

sursa – Cronica de Găeşti

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial