26 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga: “Să facem o radiografie reală a sistemului sanitar dâmboviţean, chiar dacă este dureroasă”. Ce pact propune parlamentarul

Deputatul Daniel Blaga: “Să facem o radiografie reală a sistemului sanitar dâmboviţean, chiar dacă este dureroasă”. Ce pact propune parlamentarul

Sănătatea dâmboviţenilor, o prioritate

Am fost invitat să particip la dezbaterea organizată de Consiliul Judeţean Dâmboviţa – Sănătate pentru Dâmboviţa. Evident, am fost prezent şi foarte interesat de ceea ce s-a discutat aici. Pentru că sănătatea ar trebui să reprezinte o prioritate pentru toţi, indiferent de partidul din care facem parte.

Am mers la acest eveniment cu gândul că trebuie, înainte de toate, să ştim unde ne aflăm. Este important să facem o radiografie reală, chiar dacă este dureroasă, a sistemului sanitar dâmboviţean.

Din nefericire, cei mai mulţi dintre noi am apelat la serviciile din spitalele de stat şi ne-am confruntat cu problemele de aici. Ştim cu toţii că se aşteaptă foarte mult la unităţile de primiri urgenţe, că aparatura nu este suficientă şi că sunt pacienţi programaţi la câteva luni să îşi facă anumite examene tomografice, că lipsesc anumite tratamente, dar mai cu seamă realizăm cu toţii că este nevoie acută de mai mulţi medici şi asistenţi medicali.

Sunt de părere că noi, toţi politicienii, toţi factorii de decizie, trebuie să avem un plan, un singur plan cu tot ceea ce înseamnă priorităţile pentru ca sistemul sanitar dâmboviţean să se însănătoşească.

Tocmai din acest motiv, am luat cuvântul şi le-am propus celor prezenţi un pact între toate forţele politice, autorităţi şi factori decizionali. Trebuie să ţinem cont în special de părerile specialiştilor, să ne luam angajamente şi să mergem spre soluţiile propuse de cei care se pricep cel mai bine în domeniul sanitar. Avem nevoie de consens, înţelegere, indiferent de cine, când se va afla la putere, astfel încât aceste priorităţi să rămână în picioare şi să fie duse la bun sfârşit.

Pacienţii au nevoie de tratament corespunzător, de specialişti, de condiţii bune şi chiar de o vorbă bună.

Secţiile trebuie dotate cu aparatura necesară, posturile din sistem trebuie deblocate, angajările să se facă pe criterii de competenţă, să existe transparenţă şi respect în actul medical şi cel managerial.

Sunt alături de medici, de asistenţi, de toţi cei care lucrează în sistemul sanitar şi cărora vreau să le mulţumesc mai cu seamă pentru eforturile făcute în pandemie.

Ştiu că nu le e deloc uşor, dar ştiu că uniţi reuşim să trecem peste greutăţi. De asemenea, am rugămintea către toţi cei care încă nu s-au vaccinat – este extrem de important să fim cât mai mulţi vaccinaţi.

Virusul există, este periculos, iar vaccinul este singura armă în faţa lui. Să fim sănătoşi şi să ne unim forţele, pentru binele tuturor“, spune deputatul Daniel Blaga, preşedintele USRPLUS Dâmboviţa.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial