24 aprilie 2024
Deputatul Daniel Blaga – “Pensiile speciale nu fac obiectul noilor legi ale Justiției”

Deputatul Daniel Blaga – “Pensiile speciale nu fac obiectul noilor legi ale Justiției”

“Acum 4 ani, Liviu Dragnea încerca să-și pună în aplicare ”master plan-ul”: subminarea legilor justiției, astfel încât furtul sau corupția să intre practic în legalitate pentru cei aflați pe-atunci la Guvernare. L-am oprit, cu ajutorul vostru, al tuturor. PNL lupta la acea vreme, cel puțin declarativ, pe același front cu noi. Astăzi, buni prieteni cu PSD, par că au uitat ceea ce au promis atunci, în stradă. E singurul mod prin care pot să-mi explic decizia ministrului justiției, Cătălin Predoiu (PNL) de a continua planul lui PSDragnea. La 9 luni de la „înscăunarea” sa, cu largul suport al tandemului Ciolacu-Ciucă, acesta pare decis să ofere forma finală ale noilor legi ale justiției. Repară acestea ceva? Absolut nimic. De stricat însă, strică.

❌ Astfel, procedura politizată de numire a procurorilor de rang înalt se păstrează, aceștia putând de acum de asemenea să-și desemneze „mâini drepte” fără niciun fel de procedură sau de concurs transparent. Practic, aleg pe cine doresc ei, când doresc ei

.❌ Mai departe, Procurorul General și procurorii șefi DNA și DIICOT vor putea infirma soluțiile tuturor procurorilor din subordine. Concret, „nu ne place o decizie, o schimbăm, pentru că așa dorim noi”. Intră aici de exemplu plagiatul lui Ciucă.

❌ De asemenea, nu doar că judecătorii de la ICCJ nu vor mai fi evaluați periodic dar membri aleși ai CSM vor putea după încetarea mandatului să (re)intre automat în profesia de notar sau avocat. Fără vreun examen. Fără vreun test. Practic, o „asigurare de continuitate” după pensionare pentru toți cei care fac parte din vechiul sistem. Pe viață.

❌ Cât despre pensiile speciale, acestea nu fac obiectul noilor legi ale justiției. Deși o țară întreagă își dorea asta, Predoiu și PSDNL au socotit probabil că România își permite să țină în brațe o mână de oameni, pe bani (extrem de) mulți. Nu ne rămâne decât să atacăm toate aceste modificări. Din nou. Și din nou”, a precizat deputatul Daniel Blaga, liderul USR Dâmboviţa şi secretar al Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial