2 mai 2024
Denunț cu probleme, la Valea Voievozilor

Denunț cu probleme, la Valea Voievozilor

Denunț cu probleme, la Valea Voievozilor.

Cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la inducerea în eroare a organelor judiciare, instigare la săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor

La data de 7 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa și cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară în municipiul Târgoviște și în Valea Voievozilor.

În urma descinderilor, polițiștii au indisponibilizat mai multe bunuri necesare pentru administrarea probatoriului în cauză, printre care și un pistol neletal care era deținut ilegal de un bărbat de 27 de ani, din Valea Voievozilor.

În urma cercetărilor efectuate, pe parcursul zilei de ieri, 7 aprilie, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore. Din investigațiile efectuate s-a stabilit că, în perioada septembrie -octombrie 2023, pentru a crea o situație mai favorabilă unei femei de 30 de ani în cadrul unui dosar penal în care este cercetată, bănuitul ar fi determinat un tânăr de 21 ani să dețină fără drept un pistol neletal supus autorizării, precum și muniția aferentă, pentru ca, ulterior, femeia să denunțe fapta acestuia de nerespectare a regimului armelor și munițiilor.

Astăzi, 8 aprilie, bănuitul a fost prezentat magistraților, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. În cauză, cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la inducerea în eroare a organelor judiciare, instigare la săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, precizează IPJ Dâmbovița.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial