25 aprilie 2024
Polițiștii dâmbovițeni au aplicat ieri peste 100 de sancțiuni contravenționale

Polițiștii dâmbovițeni au aplicat ieri peste 100 de sancțiuni contravenționale

Acțiuni ale polițiștilor dâmbovițeni

La data de 30 aprilie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost prezenți pe drumurile publice din județ, pentru siguranța participanților la trafic, combaterea excesului de viteză, descurajarea conducătorilor auto să utilizeze telefonul sau diferite dispozitive care le pot distrage atenția la volan, dar și pentru impunerea unei conduite preventive.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 117 sancțiuni contravenționale, dintre care 63 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pentru lipsa documentelor obligatorii prevăzute de lege și 2 pentru utilizarea necorespunzătoare a telefonului mobil la volan.

De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere, 4 dintre acestea fiind pentru depășirea limitei de viteză cu peste 50 de km/h.

În continuare, polițiștii rutieri sunt la datorie pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

De asemenea, la nivelul Poliției Municipiului Târgoviște, în intervalul orar 16:00 – 24:00, a fost organizată o acțiune, în localitatea Cojasca, pentru combaterea infracțiunilor contra patrimoniului și persoanei, asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și creșterea gradului de disciplină rutieră.

În cadrul acțiunii, polițiștii au controlat 97 de autovehicule, au legitimat 189 de persoane și au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale.

Cele mai multe sancțiuni contravenționale, 89, au fost pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reținut 4 certificate de înmatriculare.

Valoarea sancțiunilor aplicate este de peste 25.000 de lei.

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial