28 aprilie 2024

Dâmbovița – Pietoni în pericol de moarte!

www.mariusbuga.ro_images_pietoniPoliţia dâmboviţeană vă informează :

Indisciplina pietonală constituie o principală cauză generatoare de accidente rutiere

De la începutul anului şi până în prezent, pe raza judeţului Dâmboviţa, s-au înregistrat 12 accidente rutiere în care au fost implicaţi pietoni.

Dintre acestea, 9 au fost ca urmare a indisciplinei pietonale, iar 3 consecinţa neacordării priorităţii de trecere pietonilor de către conducătorii auto.

 

Din totalul accidentelor de circulaţie, 2 au fost grave şi s-au soldat cu decesul a două persoane şi 10 uşoare .

 

Exemplu:

 

Un pieton, de 17 ani, din localitatea Cojocaru, s-a angajat în traversarea părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure, fiind acroşat şi accidentat de un autoturism condus de un bărbat, de 45 de ani, din Găeşti.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală uşoară a tânărului care a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Pe numele conducătorului auto a fost întocmit un dosar de cercetare penală suba aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, poliţia rutieră recomandă pietonilor ca traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea să se realizeze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.

Totodată, este necesar să se asigure temeinic înainte de pătrunderea pe partea carosabilă şi să folosească accesorii fluorescente, reflectorizante sau haine de culori deschise, noaptea ori în condiţii de vizibilitate redusă, atunci când circulă pe drumul public.

        

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial