2 mai 2024

Văcăreşti – Fugea de etilotest ca dracu’ de tămâie!

www.mariusbuga.ro_images_etilotestDepistaţi la volanul autoturismelor, deşi se aflau sub influenţa alcoolului

Poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 53 de ani, din Văcăreşti.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1.16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, un alt conducător auto, de 58 de ani, din Târgovişte, a fost depistat conducând un autoturism pe raza localităţii, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0.41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi au fost conduşi la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibaţiei alcoolice.

Pe numele celor în cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului”, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchet.

Poliţia dâmboviţană reaminteşte conducătorilor auto că alcoolul la volan este incompatibil cu activitatea de şofat, acesta reprezentând una dintre principalele cauze de producere a accidentelor de circulaţie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial