7 mai 2024

Dâmboviţa – Peste o sută de patrule de poliţie au fost trimise în stradă

poliACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR, PENTRU UN SEZON ESTIVAL ÎN SIGURANȚĂ

Polițiștii dâmbovițeni au luat măsuri suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, în Sezonul Estival 2018.

În perioada 01 – 03 iunie a.c., Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița a acționat pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, astfel că peste 100 de patrule au fost zilnic în teren.

Polițiștii au intervenit la 117 evenimente, dintre care 91 au fost sesizate prin 112.

În urma activităților, au fost constatate 57 de infracţiuni și au fost aplicate 788 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 184.605 lei.

Poliţiştii au intervenit şi au aplicat 92 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 693 de sancţiuni ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 4 pentru conducere sub influența alcoolului și 333 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 37 de permise de conducere, dintre care 20 pentru viteză excesivă şi au retras 5 certificate de înmatriculare.

Pentru petrecerea unui sezon estival în siguranță, polițiștii vă recomandă:

Pe litoral sau la munte, indiferent unde vă petreceți vacanța, fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute şi nu vă lăudaţi sau nu vă expuneţi bunurile de valoare, deoarece, printre amabili şi binevoitori puteţi întâlni şi escroci!

Când mergeți la plaja, luaţi cu dumneavoastră sumele strict necesare pentru cumpărături sau plăţi curente!

Nu lăsaţi copiii să se joace nesupravegheați, mai ales în zonele aglomerate!

Învăţaţi-vă copiii că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră!

Când parcați autoturismul, nu lăsaţi în interior genţi sau sacoşe, chiar dacă nu conţin bunuri de valoare, deoarece pot atrage atenţia infractorilor!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial