2 mai 2024

Dâmboviţa – Oficiile poştale, amendate pentru că nu îşi asigurau paza şi protecţia!

www.mariusbuga.ro_images_postasPrevenirea și combaterea infracțiunilor contra patrimoniului deținătorilor de valori, în atenţia poliţiştilor dâmboviţeni

În perioada ianuarie – decembrie 2015, poliţiştii structurilor de ordine publică au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului agenţilor economici şi pentru verificarea legalităţii funcţionării prestatorilor de servicii de securitate, precum și pentru îmbunătăţirea modului de executare a serviciului şi sporirea vigilenţei personalului de pază şi protecţie.

De asemenea, acțiunile de control au avut ca obiectiv atât informarea factorilor responsabili din cadrul societăţilor comerciale cu privire la necesitatea adoptării cerinţelor minimale de securitate, cât şi identificarea obiectivelor ce operează cu valori şi prezintă vulnerabilităţi generatoare de riscuri la securitatea fizică.

Poliţiştii au controlat 735 de obiective şi peste 73 de prestatori de servicii de pază, sisteme de alarmare, monitorizare sau transporturi de valori monetare.

În urma verificărilor efectuate nu au fost constatate infracţiuni, însă au fost aplicate 353 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, 3 sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor instituții financiare nebancare, 14 sancţiuni contravenţionale după controlul operatorilor care exploatează şi organizează jocuri de noroc, 10 sancţiuni contravenţionale după verificarea unităţilor poştale, 12 sancţiuni contravenţionale după controlul staţiilor de distribuire a carburanţilor şi a produselor petroliere, iar 22 de agenţi economici au fost sancţionaţi după controale la supermarket-uri şi centre comerciale.

Pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate, poliţiştii au dispus măsuri cu termene de remediere a deficienţelor constatate.

În fapt, poliţiştii au evaluat măsurile de securitate fizică implementate la 69 de unităţi bancare, 35 instituții financiare nebancare, au verificat 24 de case de schimb valutar, 58 de case de amanet şi unităţi profilate pe activităţi cu bijuterii din metal preţios, 144 operatori care exploatează şi organizează jocuri de noroc (săli de joc bingo, săli de jocuri electronice, case de pariuri, cazinouri etc), 24 de casierii ale furnizorilor de utilităţi şi servicii, 95 de staţii de distribuire a carburanţilor şi a produselor petroliere, 33 supermarket-uri şi centre comerciale, 90 de automate destinate tranzacţiilor cu numerar de tip off-site (bancomate), 40 de muzee şi lăcaşe de cult, precum şi 118 unităţi poştale.

De asemenea, pentru verificarea modului de executare a serviciilor de pază de personalul societăţilor specializate, au fost controlate 73 de societăţi de pază, fiind constatate nereguli, pentru care s-au aplicat 14 sancțiuni contravenționale.

În baza solicitărilor şi a documentaţiei depuse, poliţiştii au eliberat 1.260 de atestate pentru agenţii de securitate şi s-a propus retragerea a 6 atestate conform prevederilor legale.

Poliţiştii vor continua acţiunile de acest gen, punându-se accent pe legalitatea funcţionării societăţilor specializate de pază şi evaluarea eficienţei serviciilor prestate de acestea.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial