27 aprilie 2024
Târgovişteanca Oana Antonescu a votat pentru Europa cetăţenilor

Târgovişteanca Oana Antonescu a votat pentru Europa cetăţenilor

Oana Antonescu: Recunoaşterea reciprocă a hotărârilor judecătoreşti este un pas real către o Europă a cetăţenilor

Europarlamentarul democrat-liberal Oana Antonescu a susţinut prin votul favorabil acordat în plenul de la Strasbourg propunerea de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului privind competența judiciară, recunoașterea și executarea hotărârilor în materie civilă și comercială, care a fost adoptata prin votul majoritatii europarlamentare.

Oana Antonescu a evidențiat că prin adoptarea regulamentului, hotărârile judecătoreşti pronunțate în materie de drept civil și de drept comercial de către instanţele dintr-un stat membru vor fi recunoscute automat de autorităţile celorlalte state membre. Aceste modificări contribuie semnificativ la celeritatea actului de justiţie, garantând, în același timp, faptul că cetățenii și întreprinderile de pe teritoriul Uniunii vor putea beneficia pe deplin de drepturile câștigate în instanță.

Europarlamentarul democrat-liberal a salutat, de asemenea, şi garanţiile introduse de către noua legislaţie europeană pentru asigurarea şi respectarea dreptului la un proces echitabil a părții împotriva căreia a fost pronunțată hotărârea, pe întreg teritoriul Uniunii Europene. În egală măsură, noile reglementări vor contribui la dezvoltarea schimburilor economice şi a pieţei comune, deoarece consumatorii europeni vor beneficia de mai multă protecție având în vedere faptul că acestora, în calitate de parte slabă în contract, le va fi garantat dreptul de a introduce o acțiune împotriva celeilalte părți la contract, înaintea instanțelor unde aceștia domiciliază, a arătat europarlamentarul PDL.

Oana Antonescu, europarlamentar PDL, este membră supleantă a Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial