8 mai 2024

Câţi braconieri au căzut în plasa poliţiştilor dâmboviţeni!

www.mariusbuga.ro_images_peste1COMUNICAT DE PRESĂ

 Acțiuni ale polițiștilor dâmboviţeni pentru combaterea braconajului piscicol

În cursul anului 2015, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, sprijiniţi de specialişti ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură-Filiala Muntenia şi reprezentanţi ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Dâmboviţa au acţionat pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, precum şi a faptelor ilegale de transport, prelucrare şi comercializare a produselor din peşte.

În acest context, au fost efectuate 35 de acţiuni şi controale în bazinele hidrografice ale râurilor Ilfov şi Argeş, în amenajările piscicole şi la societăţile care comercializează material piscicol pe raza judeţului, pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării produselor din peşte, precum şi pentru verificarea legalității transportului de pește, produselor și subproduselor din pește.

În perioada supusă atenției, poliţiştii au întocmit 16 dosare penale în care sunt cercetate persoane bănuite de comiterea de infracţiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura şi au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.050 de lei.

Totodată, au fost ridicate, în vederea confiscării, 225 de kilograme de peşte şi 15 plase monofilament în lungime totală de 445 m.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial