12 mai 2024

Dâmbovița – Microbuzele școlare, la control!

microbuzesAcţiuni ale poliţiştilor rutieri pentru siguranţa transportului şcolar

Pe parcursul acestei săptămâni,pentru reducerea numărului de accidente de circulaţie în care sunt implicate autovehiculele destinate transportului de elevi, poliţiştii au desfăşurat acţiuni de verificare a tuturor vehiculelor deţinute de primării şi care urmează a fi folosite pentru transportul şcolarilor.

În cadrul acţiunilor, polițiștii rutieri au verificat aspecte în ceea ce priveşte respectarea destinaţiei exclusive a acestor vehicule, starea psihofizică a conducătorului autovehiculului destinat transportului şcolar, deținerea permisului de conducere și a categoriei necesare tipului de autovehicul, deținerea și valabilitatea inspecției tehnice periodice a vehiculului, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto RCA.

Deficienţele constatate au fost comunicate deţinătorilor de autovehicule, în vederea remedierii.

Totodată, efectivele de poliţie i-au instruit pe conducătorii de autovehicule cu privire la importanţa respectării normelor rutiere şi adoptării unei conduite preventive, în timpul deplasării pe drumurile publice.

Având în vedere faptul că siguranţa elevilor reprezintă una dintre priorităţile poliţiei dâmboviţene, astfel de activităţi vor continua şi pe tot parcursul anului şcolar.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial