16 aprilie 2024

Dâmbovița – Controale în trafic!

polPoliţiştii au verificat peste 930 de autovehicule destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat aproape 270 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

În perioada 23 – 31 iulie a.c., polițiștii din Dâmbovița, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, au acționat pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Poliţiştii au verificat 931 de autovehicule, dintre care 396 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 535 de autovehicule destinate transportului de marfă.

În urma controalelor, poliţiştii au constatat 267 de abateri, dintre care 129 la autovehicule de transport de persoane şi 138 la cele de transport marfă.

Astfel, transportatorilor de persoane şi celor de mărfuri le-au fost aplicate 44 de sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, două pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 69 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie, 19 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 8 pentru că au condus un autovehicul cu defecţiuni tehnice şi 70 pentru lipsa documentelor.

Pentru transportul de substanțe periculoase fără respectarea normelor legale au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, iar pentru neasigurarea corespunzătoare a încărcăturii transportate a fost aplicată o sancţiune.

Totodată, în 26 de cazuri în care transportul se desfăşura în mod ilegal, poliţiştii au dispus imobilizarea vehiculelor respective.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial