13 mai 2024
Afacerile cu lemne, luate la bani mărunţi de poliţiştii dâmboviţeni!

Afacerile cu lemne, luate la bani mărunţi de poliţiştii dâmboviţeni!


lemnDelictele silvice, în atenția polițiștilor dâmbovițeni

Polițiștii de la Serviciul de Ordine Publică, în colaborare cu specialiști ai Gărzii Forestiere Ploiești, au efectuate controale pe raza județului pentru verificarea legalității operațiunilor cu material lemnos.

În urma neregulilor descoperite, polițiștii au aplicat două sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, în valoare de 6.000 de lei.

Totodată, a fost confiscată cantitatea de 20.13 mᶟ de cherestea, în cuantum de 10.809 lei.

poliAcțiuni ale polițiștilor rutieri

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și ai formațiunilor de profil din teritoriu au organizat o acțiune pe principalele drumuri din județ, pentru prevenirea și combaterea accidentelor de circulație și salvarea de vieți.

Activitățile s-au axat și pe combaterea comerțului stradal.

Astfel, polițiștii au constatat o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 251 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancțiunilor, 86 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 57 pentru neportul centurii de siguranță, 6 pentru defecțiunile tehnice constatate la autovehicule și 82 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost aplicate 11 amenzi la O.G. 43/1997 privind regimul drumurilor, 4 pentru lipsa rovinietei, 3 pentru nerespectarea timpilor de odihnă și a perioadelor de conducere și două la H.G. 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor.

Totodată, polițiștii au reținut 5 permise de conducere, au retras 4 certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare, iar în cazul a două autovehicule s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare a acestora.

rutInfracțiuni la regimul rutier, reținute în sarcina a două persoane

Poliţiştii din cadrul Formațiunii Rutiere Răcari au oprit pentru control, pe DN 71, în localitatea Conțești, un autoturism condus de un bărbat de 30 de ani, din București.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 0.67 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

De asemenea, polițiștii din Moreni au depistat un tânăr de 23 de ani, în timp ce conducea un moped, deși acesta nu era înregistrat în circulație, potrivit legii.

Pe numele celor doi, au fost întocmite dosare penale pentru comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

www.mariusbuga.ro_images_pistolCercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Un bărbat de 58 de ani, din Târgoviște, este cercetat de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase întrucât la data de 11 mai a.c. a fost depistat în timp ce deţinea la domiciliu un pistol cu gaze, deşi valabilitatea permisului de port de armă era expirată.

Faţă de cel în cauză a fost dispusă măsura anulării dreptului de port și folosire a armelor neletale supuse autorizării.

rut1Starea tehnică a autovehiculelor, verificată de polițiștii din Voinești

Polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Voinești au desfășurat o acțiune pentru depistarea și sancționarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație, precum și pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

Astfel, au fost controlate 32 de autovehicule și au fost legitimate 38 de persoane.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în cuantum de 3.450 de lei.

De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare ca urmare a defecțiunilor tehnice constatate la autovehicule.

La acțiune au participat și specialiști din cadrul R.A.R. Dâmbovița.

elevi-prevRECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU O ADOLESCENȚĂ FRUMOASĂ, ÎN SIGURANȚĂ

Polițiștii acordă o atenție deosebită adolescenților, întrucât modificările care apar în comportamentul lor îi pot face vulnerabili în fața celor care comit fapte antisociale sau îi pot determina să comită infracțiuni.

Adolescenţa este vârsta experienţelor hotărâtoare, trăite de tineri pentru prima oară în viaţă.

Adolescentul are o imaginaţie bogată, „visează cu ochii deschişi“, crescându-i totodată puterea de judecată. În această perioadă, tânărul dezvoltă interese şi abilităţi deosebite, fără însă a avea tenacitatea şi capacitatea de a finaliza inițiativele.

Tinerii sunt sensibili, se pot simţi lezaţi când se manifestă atitudini ostile faţă de ei şi sunt dispuşi să participe la orice acţiune care le-ar permite să-şi etaleze calitățile.

Pentru a fi feriți de probleme, polițiștii le recomandă tinerilor:

Fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii – evitaţi compania persoanelor violente, delincvente şi conflictuale.

Analizaţi riscurile la care vă expuneţi, înainte de a da curs îndemnurilor unor persoane care nu vă vor întotdeauna binele.

Învăţaţi să spuneţi „nu” atunci când consideraţi că este cazul – trebuie să aveţi tăria să vă susţineţi părerile.

Respingeţi propunerile de a participa la anumite „distracţii”: consum de alcool, de droguri, jocuri de noroc, distrugeri, violenţe verbale şi fizice.

Nu încercaţi să rezolvaţi un conflict prin violenţă – apelaţi la sprijinul celor care vă pot ajuta: părinţi, profesori, poliţişti.

Pe rețelele de socializare, împrieteniți-vă doar cu persoane pe care le cunoașteți, iar dacă vă simțiți în pericol, cereți sprijinul apropiaților.

pucb3Bănuit de furt calificat, identificat de poliţişti

Poliţiştii din cadrul Poliției Orașului Pucioasa au identificat principalul bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat în persoana unui băiat de 13 ani, din localitate.

Din cercetări a reieșit că în ziua de 09 mai 2017, cel în cazuă ar fi pătruns în gospodăria unui bărbat de 40 de ani, din Pucioasa și ar fi sustras mai multe scule și o bicicletă.

Bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite persoanei vătămate.

Tânărul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial