3 mai 2024
A tăiat doi copaci şi l-au sancţionat în draci!

A tăiat doi copaci şi l-au sancţionat în draci!

Poliţiştii dâmboviţeni au aplicat 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3500 lei, cu ocazia unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii sustragerilor de material lemnos

Ieri, 01 martie a.c., lucrătorii Secţiei nr. 7 de Poliţie Rurală Fieni au organizat şi executat o acţiune pe linia prevenirii sustragerilor de material lemnos din fondul forestier, ocazie cu care a fost depistat numitul D.C., de 52 de ani, din comuna Runcu, în timp ce tăia 2 arbori esenţă fag din fondul forestier.

Pe numele acestuia, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 108 din Legea 46/2008, întreaga cantitate de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, în cadrul acestei acţiuni a fost depistat numitul T.D., din comuna Runcu, în timp ce transporta cu ajutorul unui autovehicul cantitatea de 2,8 mc material lemnos, fără documente de provenienţă. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2000 lei, potrivit prevederilor art.19, alin.1, lit.b din L 171/2010, cantitatea de material lemnos fiind ridicată în vederea confiscării. O acţiune similară au organizat şi lucrătorii Secţiei nr. 8 Poliţie Rurală Valea Mare, ocazie cu care au aplicat un număr de 3 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1500 de lei, fiind confiscată cantitatea de 4,5 mc material lemnos.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial