29 martie 2024

Dâmboviţa – A început distribuţia vaccinului antigripal

www.mariusbuga.ro_images_vaccin1COMUNICAT DE PRESĂ

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a primit şi a început distribuţia în teritoriu a vaccinului antigripal. Pentru sezonul epidemic 2018-2019, Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului nostru 47220 de doze de vaccin antigripal, disponibile în 4 tranşe şi anume:

tranşa I – 4240 de doze;

tranşa a doua 4100 de doze;

tranşa a treia 24000 de doze;

tranşa a patra 14880 de doze.

Ca în fiecare an, campania de imunizare antigripală se derulează prin intermediul cabinetelor de medicină de familie. Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoanele cu vârsta peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice, în special cu afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, gravidele, personalul medical, conform strategiei Ministerului Sănătăţii şi recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi ale Centrului European pentru Controlul Bolilor.

Din ultimele raportări efectuate în cadrul monitorizarii infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului Dâmboviţa nu au fost diagnosticate cazuri de gripă, dar numărul infecţiilor respiratorii îşi continuă trendul ascendent, comparativ cu cel înregistrat în săptămâna anterioară.

Reamintim populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandăm tuturor persoanelor care intră în categoria cu risc crescut de îmbolnăvire, să solicite vaccinul gratuit.

DIRECTOR EXECUTIV, COMP RELAŢII PUBLICE,

Dr. Sorin STOICA Cons. Marinela POPA

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial