28 martie 2024
Pilotul care a murit după ce s-a prăbușit cu un MIG la Fetești avea 36 de ani și 2 copii

Pilotul care a murit după ce s-a prăbușit cu un MIG la Fetești avea 36 de ani și 2 copii

pilotUn avion Mig 21 Lancer, care participa la mitingul aerian organizat cu prilejul Zilei Porţilor deschise de la Baza Aeriană Borcea, s-a prăbuşit în timpul demonstraţiei, în apropierea staţiei de taxare de la Feteşti.

Pilotul a murit. Potrivit MAPN, pilotul nu a mai apucat să se catapulteze.

MApN a înfiinţat o comisie tehică pentru a stabili cauzele prăbuşirii avionului MiG-21 LanceR, iar zborurile de instrucţie cu astfel de avioane au fost oprite.

″Locotenent-comandorul Florin Rotaru, pilotul aeronavei MiG 21 LanceR prăbuşită la Feteşti, şi-a pierdut viaţa. Ofiţerul era în vârstă de 36 de ani şi îndeplinea funcţia de pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti.

Aeronava pilotată de locotenent-comandorul Florin Rotaru s-a prăbuşit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, după un zbor executat în cadrul unui miting aerian organizat pe aerodromul militar Borcea”, precizează MApN.

Webp.net-resizeimageConform ministerului, Florin Rotaru era pilot clasa I, avea la activ peste 400 de ore de zbor, din care aproximativ 250 pe MiG-21. Era absolvent al Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din anul 2005.

Ofițerul era căsătorit și avea doi copii.

Accidentul a avut loc în jurul orei 13:30, la aproximativ 10 km nord de locaţia bazei aeriene.

Procurorii militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București s-au sesizat din oficiu cu privire la producerea acestui accident aviatic, în apropiere de autostrada A1, pe raza județului Constanța.

Un martor a spus că a văzut avionul prăbușindu-se de pe autostradă, între Drajna și Fetești. Potrivit Ministerului Apărării Naționale, avionul avea simplă comandă și un singur pilot.

O comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene se va deplasa de urgenţă la locul prăbuşirii pentru investigarea evenimentului.

’O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 86 Aeriană Feteşti s-a prăbuşit sâmbătă, 7 iulie, în jurul orei 13.30, la aproximativ 10 km nord de locaţia bazei aeriene. Nu sunt, la acest moment, date disponibile referitoare la starea pilotului sau dacă acesta a executat manevre de catapultare.

Conducerea Bazei 86 Aeriană a pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii. O comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene se va deplasa de urgenţă la locul prăbuşirii pentru investigarea evenimentului. Aeronava participa la un miting aerian organizat la Baza 86 Aeriană′’, precizează MApN într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Aparatul s-a prăbuşit în timpul demonstraţiei, în apropierea staţiei de taxare de la Feteşti.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial