30 aprilie 2024
Dâmboviţa: 17 permise de conducere, reţinute, 5 pentru viteză excesivă și 9 pentru depășire neregulamentară

Dâmboviţa: 17 permise de conducere, reţinute, 5 pentru viteză excesivă și 9 pentru depășire neregulamentară

Acțiune a polițiștilor pentru creșterea gradului de siguranță rutieră

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au acționat pe DN 71, DN 72, DN 72A și DN 7, pentru creșterea gradului de siguranță și pentru prevenirea producerii unor accidente rutiere pe fondul vitezei excesive.

Totodată, în intervalul orar 19:00-21:00, polițiștii au continuat activitățile pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice în municipiul Târgoviște, unde principalele controale din trafic au vizat depistarea și sancționarea șoferilor care se urcă la volan sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

În cadrul acțiunii, polițiștii au controlat 226 de autovehicule, au efectuat peste 120 de testări pentru depistarea consumului de alcool/substanțe interzise, iar pentru neregulile descoperite au aplicat 149 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 48.840 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 68 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 27 pentru neportul centurii de siguranță și 9 pentru depășiri neregulamentare.

De asemenea, polițiștii au reținut 17 permise de conducere, 5 dintre acestea fiind pentru viteză excesivă și 9 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire.

Polițiștii dâmbovițeni vor continua acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

sursa: IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial