17 mai 2024
Dâmboviţa – Poliţiştii nu-i slăbesc pe cei certaţi cu legea!

Dâmboviţa – Poliţiştii nu-i slăbesc pe cei certaţi cu legea!

Poliţiştii au identificat autorul în cazul mai multor furturi din locuinţă

În urma activităţilor de cercetare, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Târgovişte au documentat activitatea infracţională a numitului P. S., de 19 ani, din comuna Doiceşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

În fapt, în perioada 07-26 noiembrie 2012,, numitul P. S., a pătruns prin efracţie în trei locuinţe de pe raza comunei Doiceşti, de unde a sustras mai multe bunuri, constând în aparate electronice, maşini de găurit, aparate de sudură.

Totodată, poliţiştii l-au identificat pe numitul I. G., de 26 de ani, din comuna Şotânga, care a cumpărat bunurile de la P. S., cunoscând faptul că acestea provin din săvârşirea unor infracţiuni, motiv pentru care pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

Aceştia au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

830 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii rutieri, în urma acţiunii de prevenire

Peste 130 de poliţişti rutieri şi de ordine publică vor continua acţiunea de prevenire a evenimentelor rutiere şi menţinerea unui climat de ordine si siguranţă publică.

Astfel, în intervalul orar 09:00-17:00, poliţiştii vor folosi toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor aflate în dotare, întregul efectiv de poliţie rutieră şi ordine publică din judeţ acţionând în sistem integrat.

Acţiunea are ca scop reducerea numărului de accidente rutiere produse ca urmare a încălcării normelor rutiere şi a consecinţelor acestora, asigurându-se astfel creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc şi crearea cadrului necesar diminuării fenomenului infracţional, atât în mediul urban cât şi în mediul rural.

Vă reamintim că în judeţul Dâmboviţa, în primele 10 luni ale anului 2012 s-au înregistrat 137 de accidente rutiere grave ( cu 23 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut), soldate cu decesul a 22 de persoane (-11), rănirea gravă a 132 de persoane (-17) şi rănirea uşoară a 30 de persoane (-36) şi 301 accidente rutiere uşoare (cu 12 mai puţine decât perioada similară a anului trecut), care s-au soldat cu rănirea uşoară a 370 de persoane (-26).

Principale cauze ale evenimentelor rutiere comise în acest an pe raza judeţului au fost:

– nerespectarea regimului legal de viteză. – utilizarea neregulamentară a drumului de către pietoni – neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor şi pietonilor În urma acţiunii desfăşurate ieri, 28 noiembrie, poliţiştii au oprit pentru control în trafic 1361 de autovehicule, fiind aplicate 830 de sancţiuni contravenţionale, din care 2 pentru depăşire neregulamentară, 135 pentru nefolosirea centurii de siguranţă, 158 pentru traversarea neregulamentară a drumului public, 234 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 17 pentru neacordarea de prioritate pietonilor, valoarea acestora însumând 111 421 lei.

Totodată, ca urmare a neregulilor constatate, poliţiştii au reţinut 26 permise de conducere şi retras 10 certificate de înmatriculare.

În contextul sărbătoririi Zilei de „1 Decembrie „ şi având în vedere faptul că ziua de 30 noiembrie 2012 este prevăzută de Codul Muncii ca zi liberă, în perioada 30 noiembrie – 03 decembrie 2012, poliţia dâmboviţeană vă recomandă:

– în cazul în care urmează să vă deplasaţi într-o minivacanţă, circulaţi cu atenţie, respectând regulile de circulaţie; – nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice – acest lucru constituie infracţiune! – adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum, având în vedere faptul că în această perioadă pot fi întâlnite sectoare de drum cu un carosabil umed, din cauza precipitaţiilor; – în cazul în care ceaţa îşi face apariţia, circulaţi prudent, având în funcţiune luminile de întâlnire şi cele specifice acestui fenomen. – efectuaţi orice manevră numai după o temeinică asigurare; – pe durata deplasării, folosiţi centura de siguranţă atât pentru conducătorul auto cât şi pentru ceilalţi ocupanţi ai autoturismului pentru care sunt prevăzute asemenea sisteme – aceasta vă poate salva viaţa în caz de accident! – nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare; – respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau alte vehicule;

În cazul în care plecaţi de la domiciliu în această perioadă, indiferent de intervalul în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijaţi următoarele aspecte:

– rugaţi un vecin de încredere să ţină sub observaţie casa şi să anunţe imediat poliţia dacă observă o persoană suspectă care staţionează fără motiv în faţa uşii sau care încearcă să descuie uşa; – spuneţi numai persoanelor de încredere când plecaţi de acasă pentru mai multe zile; – închideţi şi asiguraţi la plecare toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon, geamul de aerisire de la baie; – pregătirile de deplasare să fie făcute cât mai discret; – atunci când părăsiţi locuinţa, o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune, pot deruta eventualii musafiri nepoftiţi; – obiectele de valoare mare şi volum mic sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, deci nu le lăsaţi în locuinţă.

În această perioadă poliţiştii rutieri dâmboviţeni vor avea o prezenţă activă pe principalele artere din zonele turistice sau pe traseele de acces către aceste zone (DN 71 Târgovişte – Sinaia, DN 72 A Târgovişte-Câmpulung), pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe căile de comunicaţie din zonele centrale unde sunt organizate ceremonii ocazionate de ziua naţională.

• Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa urează tuturor dâmboviţenilor ce poartă numele „Sfântului Andrei”, multă sănătate şi o zi onomastică plăcută, asigurându-i că, şi de această dată, poliţiştii dâmboviţeni vor da dovadă de profesionalism, solicitudine şi responsabilitate în executarea atribuţiilor de serviciu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial