30 aprilie 2024
Ce a păţit un dâmboviţean după ce a vrut să vândă un detector de metale!

Ce a păţit un dâmboviţean după ce a vrut să vândă un detector de metale!

detectorAcţiune a poliţiştilor specializați în investigații criminale pentru protejarea patrimoniului cultural național

La data de 26 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dâmbovița au acționat pe raza municipiului Târgoviște pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul comercializării de bunuri culturale mobile.

Astfel, a fost constată o infracțiune la O.G. 43/2000 privind protecția patrimoniului arheologic și au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

bancDe asemenea, au fost confiscate mai multe monezi și bancnote, două cărți, un dicționar și o broșură, toate mai vechi de 50 de ani, deținute fără documente legale.

Totodată, polițiștii au depistat un bărbat de 33 de ani, în timp ce deținea un detector de metale, în scopul comercializării, deși nu era autorizat în acest sens.

Pe numele lui, a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea prevederilor O.G. 43/2000 privind protecția patrimoniului arheologic, iar detectorul de metale a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial