29 martie 2024
Echipa de baschet CSM Târgovişte a dat clasă formaţiei franceze Arras Pays D’Artois!

Echipa de baschet CSM Târgovişte a dat clasă formaţiei franceze Arras Pays D’Artois!

CSM Târgoviște scrie istorie pentru baschetul feminin românesc, câștigand pe teren propriu cel de-al treilea meci consecutiv în Euroliga feminină de baschet, cea mai importantă competiție continentală intercluburi.

Meciul s-a disputat între campioana României la baschet feminin, CSM Târgoviște și formația franceză Arras Pays D’Artois, în etapa cu numărul 5 a competiției. Scorul care le-a adus victoria româncelor aflate în premieră pentru baschetul românesc în Euroligă a fost de 72-64. Performanța este una remarcabilă, CSM Târgoviște fiind una dintre puținele echipe din competiţie care au reușit 3 victorii consecutive in Euroliga feminină de baschet.

Târgovișteanca Gabriela Mărginean a fost principala macarcatoare a partidei pentru CSM cu 19 puncte, fiind urmată de Currie cu 17 puncte, Bjelica 17 puncte, Miljkovici 6, Tihonenko 6, Robbins 6, Stoenescu 1. Pentru Arras Pays D’Artois au marcat Başvarova 22, Ajanovici 11, Dijon 10, Evans 8, Gomis 5, Carmona 3, Toure 3, Malaşenko 2.

Victoria de aseară succede alte două meciuri câștigate în fața echipei Uniqa Euroleasing Sopron, cu scorul de 87-82, și a rusoaicelor de la Nadejda Orenburg cu scorul de 79-76.

CSM Târgoviște este cea mai bună echipă feminină din România din ultimii 20 de ani, câștigând în această perioadă 10 Titluri Naționale și 7 Cupe ale României. Totodată, este singura echipă românească ajunsă în sferturile FIBA Eurocup, cel mai important rezultat internaţional obţinut de vreun club din Divizia A.

Campioana României va juca următorul meci în Euroliga feminină de baschet pe 5 decembrie, în deplasare, la slovacele de la Good Angels Kosice, anul acesta urmând sâ aibă loc încă două meciuri în grupa B cu Familia Schio, pe 13 decembrie și cu Fenerbahce Istanbul, pe 19 decembrie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial