3 mai 2024
17 echipaje de la Poliția Rutieră Dâmbovița, cu ochii pe șoferii neascultători!

17 echipaje de la Poliția Rutieră Dâmbovița, cu ochii pe șoferii neascultători!

PRUDENŢĂ ÎN TRAFIC!

Poliţia dâmboviţeană vă informează!

Având în vedere atenţionarea cod galben din următoarea perioadă de timp, pentru creşterea gradului de siguranţă a tuturor participanţilor la trafic, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa recomandă acestora să manifeste o conduită rutieră preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice.

În vederea prevenirii evenimentelor rutiere negative, în acest week-end, poliţiştii rutieri vor avea o prezenţă activă în stradă, acţionând atât preventiv, în vederea asigurării fluenţei traficului rutier cât şi pentru sancţionarea conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie (adaptarea vitezei la condiţiile de trafic, portul centurii de siguranţă, echiparea corespunzătoare a autovehiculului, evitarea blocării drumului public, acordarea priorităţii de trecere pietonilor).

17 echipaje de poliţie rutieră vor acţiona pe drumurile judeţeane şi naţionale din judeţ, în vederea supravegherii traficului rutier şi prevenirii evenimentelor rutiere.

Până în acest moment, pe raza judeţului Dâmboviţa nu sunt drumuri blocate sau afectate de căderea de precipitaţii majore.

Întrucât odată cu lăsarea serii, poleiul îşi poate face apariţia, poliţia dâmboviţeană recomandă tuturor conducătorilor auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

De asemenea, în cazul în care intenţionaţi să călătoriţi cu autovehiculul în această perioadă, poliţia dâmboviţeană vă recomandă:

– Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.

– Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

– Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

– De asemenea, este bine să aveţi la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.

– Asiguraţi-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

– Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât şi cele de climatizare/degivrare.

– Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

– Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

– Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor

Totodată, pietonilor le recomandăm să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

De asemenea, pietonii vor trebui să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acestora numai după ce sunt siguri că traversarea se poate face în condiţii de siguranţă, ţinând cont de faptul că în condiţii de carosabil umed sau alunecos, spaţiul de frânare al autovehiculelor creşte simţitor.

Poliţiştii rutieri urează tuturor participanţilor la trafic drum bun şi fără evenimente rutiere!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial