2 mai 2024
Dâmboviţa: Le-au pus sechestru pe două vile, 6 maşini de lux, 3 buldoexcavatoare şi un camion!

Dâmboviţa: Le-au pus sechestru pe două vile, 6 maşini de lux, 3 buldoexcavatoare şi un camion!

PERCHEZIŢII LA MEMBRII UNEI GRUPĂRI, SUSPECTATĂ DE FURT DE CONDUCTE DE TRANSPORT AL PRODUSELOR PETROLIERE

Patru persoane, suspectate că au sustras conducte magistrale de transport de produse petroliere, creând un prejudiciu părţilor vătămate de peste 1.500.000 de lei, au fost reţinute. În urma percheziţiilor efectuate la locuinţele acestora, au fost instituite măsuri asiguratorii cu privire la două imobile de lux, 6 autoturisme de lux, 3 utilaje tip buldoexcavator şi un autotren.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmboviţa, au efectuat, la data de 31 octombrie a.c., 8 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Dâmboviţa şi Prahova, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în infracţiuni de furt calificat de conducte de transport de produse petroliere, cu consecinţe deosebit de grave. În cauză, sunt cercetate 4 persoane.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţia Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., D.I.P.I şi S.R.I. În activităţi au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa.

În fapt, membrii grupării ar fi sustras, în perioada 2010 – 2011, conducte magistrale de transport de produse petroliere aparţinând mai multor părţi vătămate. Prejudiciul creat se ridică la peste 1.500.000 de lei.

În urma percheziţiilor au fost descoperite mai multe documente contabile, actele unor proprietăţi imobiliare, 15.990 de euro şi 34.400 de lei.

La data de 1 noiembrie a.c., cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 ore. De asemenea, au fost instituite măsuri asiguratorii cu privire la două imobile de lux, 6 autoturisme de lux, 3 utilaje tip buldoexcavator şi un autotren.

La activităţi au participat şi jandarmi de la I.J.J. Dâmboviţa.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, complicitate şi furt cu consecinţe deosebit de grave.

Sursa – IPJ Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial